Musorujsag
Élő Eredmények

Nagy Péter nem emelhet nehezet, le kell mondania Párizsról

Nagy Péter nem emelhet nehezet, le kell mondania Párizsról

MTI
Nagy Péter nem versenyzett a Nemzetközi Súlyemelő Szövetség (IWF) thaiföldi világkupáján, amely az utolsó állomása volt a párizsi olimpiára selejtező sorozatnak.

A szegediek 38 éves ólomsúlyú emelője a viadal csütörtöki zárónapján a plusz 109 kilósok C csoportjában részt vett a 12 induló bemutatásán, de amint az az IWF youtube-os közvetítéséből kitűnt, négy társához hasonlatosan visszalépett a versenyzéstől.

Nagy Péter az elutazása előtt eleve úgy nyilatkozott az MTI-nek, hogy roppant csekély esélyt ad magának a párizsi olimpiára való kijutásra.

„Az utolsó egy hónapom térdfájásos volt, hol tudtam edzeni, hol nem – jelentette ki. – Összetettben 422-t kéne csinálni, vagyis a legjobbam felett emelni, ami még teljesen egészségesen sem lenne egyszerű, sőt. Immár csak a szerencsében bízhatok, másban nem. Hogy mekkora esélyt adok magamnak az olimpiai indulásra? Úgy egy százalékot.”

Nagy Péter – a magyar súlyemelést egyedül képviselve – a londoni olimpián nyolcadik volt, Rio de Janeiróban a tízedik, Tokióban pedig a hetedik helyen végzett.

Jelen állás szerint Párizsban nem lesz magyar súlyemelő.

Borítókép: Nagy Péter a tokiói olimpián (MTI/Czeglédi Zsolt)

További tartalmak