Musorujsag
Élő Eredmények

Marco Rossi: Szeretem a száguldást, gyerekkoromban őrült dolgokat csináltam

Marco Rossi: Szeretem a száguldást, gyerekkoromban őrült dolgokat csináltam

m4sport.hu
Az M4 Sport Vezetők című vezetéstechnikai carpool-sorozatának befejező részében Wéber Gábor vezetője nem más, mint Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. Bár a bolgárok elleni pótselejtezőre nem kerül sor a közeljövőben, az olasz szakember igazán testhezálló, sportos feladatokat kapott a Hungaroring tanpályáján.

Az M4 Sport F1-es vezető kommentátora arra kérte Rossit, hogy kerüljön ki egy akadályt úgy, hogy vezetés közben rápillant a telefonra. Ismerős a szituáció? Mutatjuk, hogyan oldotta meg a szövetségi kapitány, aki a szlalomversenyben is bizonyította, nem hiába vannak az olaszok az autóversenyzés élvonalában.

„Szeretem a gyorsaságot, a két feladat közül a szlalomozást élveztem jobban, újraéltem benne a fiatalkoromat – kezdte izgatottan az élménybeszámolót Marco Rossi, aki állítása szerint nem számít tipikus olasz sofőrnek, a sztereotípiákkal ellentétben türelmesen, higgadtan vezet. – Gyerekkoromban, természetesen akkor még biciklivel is őrült dolgokat csináltam, de most már utazom és nem száguldozom, ez a különbség a gyermeki és a mostani énem között. Nagyon jó terep volt a pálya a gyakorlásra. Manapság ez az egyetlen lehetősége az embernek, hogy a gyorsaságot élvezni tudja ilyen biztonságos és kontrollált körülmények között – mondta a rutinos olasz szakember, aki már több, mint 37 éve vezet, de tudott neki újat mutatni Wéber Gábor. – Az volt a legnehezebb, hogy az autó fele az aszfalton, két kereke pedig a műgyantán volt, ami csúszott, mint a jég. Gábor nagyon jól elmagyarázta, hogy mit kell akkor csinálni, hogy kell jól és biztonságosan reagálni, ha az egyik keréken teljesen más a tapadás, mint a másikon” – tette hozzá.

Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya (Fotó: EPA/ANTONIO BAT)

„Marco első rezdüléséből látszott, hogy rutinos, nem ma kezdte a vezetést. A kikerülésnél először csak ismerkedett a feladattal, de összességében pontosan tudta, hogy mit, merre csináljon az autóval – elemezte a látottakat Wéber Gábor. „Annak örültem, hogy megleptem a telefonos feladattal: nehezítettem rajta egy kicsit, mert egyszer úgy is meg tudod nyomni a gombot, ha nem nézel oda, de kétszer egymás után már konkrétan rá kell nézned a képernyőre, és ahogy várható volt, egyből el is találta a vízfalat. Másodjára természetesen már számított rá, hogy mi fog történni, de forgalmi szituációban ez kiszámíthatatlan, nincs második alkalom. Ezért is fontos, hogy vezetés közben ne telefonozzunk” – tette hozzá Wéber Gábor, az M4 Sport F1-es vezető kommentátora, aki örömét fejezte ki, hogy minden vendége jó élménnyel és hasznos tapasztalatokkal hagyta el a pályát, amelyek talán végigkísérik őket a további aktív vezetői éveikben.

A szlalomversenyt a legjobb idővel Marco Rossi nyerte(38.6 másodperc):

SOMOSSY BARBARA 42.76
MORVAI NOÉMI 42.60
SZELECZKY ÁDÁM 39.03
NAGY FERÓ 42.95
LIPCSEI BETTA 41.05

 

További tartalmak