Öt magyar versenyzőnek is szoríthatunk a WTCR hungaroringi futamain

Az M4 Sporton és az m4sport.hu-n is közvetítjük az eseményeket.

A hungaroringi versenypálya az idén megalakuló túraautó világkupa sorozat - mely a WTCC hagyományait próbálja tovább vinni – második megállója lesz, ahol a hétvégén Michelisz Norbert mellett négy másik magyar versenyzőnek is szoríthatunk.

A Hyundai versenyzője mellett ugyanis ott lesz a Hungaroringen a Zengő Motorsport színeiben Szabó Zsolt Dávid és Nagy Norbert, valamint lesz két szabadkártyásunk is: a M1RA Racingtől Nagy Dániel, míg a Hell Racing Team képviseletében Tassi Attila.

A Hungaroringre látogat a WTCR mezőnye - 5 magyar versenyzőért szoríthatunk. A Hungaroringre látogat a WTCR mezőnye - 5 magyar versenyzőért is szoríthatunk.A WTCR csütörtöki sajtótájékoztatóján a Hungaroring Zrt. vezérigazgatója, Gyulay Zsolt kiemelte, nem gondolta volna, hogy amikor 2011-ben elkezdődött a túraautó sorozat meghonosítása, ilyen sikerkarriert fut majd be a kezdeményezés.

Évekig a narancs-fekete zengős autóért őrült meg a magyar közönség olyannyira, hogy a WTCC szervezői és versenyzői is csak tátott szájjal nézték a tömött lelátókat, melyen a szurkolók már attól is megőrültek, ha felnyílt Michelisz Norbiék garázskapuja.

Michelisz Norbert a Hungaroringen 2011-ben. Michelisz Norbert a Hungaroringen 2011-ben.Amely garázskapu immáron nyolcadjára nyílik fel a hétvégén, csakhogy mellette valóban másik négy magyar versenyző elé is tárul majd az a tömött lelátói kép, amihez Michelisz már talán hozzá is szokott.

A sajtótájékoztatón a Hyundai magyar versenyzője elmondta többek között, hogy bár az autójuk a marokkói hétvégén fölényben volt, ez nem jelenti azt, hogy a Hungaroringen is így lesz, hiszen a két pálya karakterisztikája merőben más. Hozzátette továbbá, hogy ez a hétvége nem csak a hazai közönség előtti versenyzés miatt lesz izgalmas számára, hanem azért is, mert felesége, Johanna bármelyik pillanatban életet adhat második gyermeküknek.

D64A2061

Bár a Hyundai valóban ütőképes volt a nyitófutamon, Micheliszt több technikai probléma is hátráltatta, ezért a hungaroringi hétvége előtt csupán a nyolcadik helyen áll a versenyzői tabellán, míg csapattársa, Gabriele Tarquini vezeti a bajnokságot.

Mivel a WTCR némileg változtatott szülősorozata szabályain, a hétvégén Michelisznek több lehetősége lesz fordítani szerencséjén. Három futamot rendeznek ugyanis a versenyhétvége során, melyből az első szombaton, 15:25-kor rajtol. Ez a futam egybeesik a Forma-1-es Azeri Nagydíj időmérő edzésének időpontjával, ezért az eseményt élőben az m4sport.hu-n közvetítjük, valamint este 23:00 órakor ismételjük az M4 Sporton.

A vasárnapi első futam is „ütközik” az F1-es nagydíjjal (15:30), ezért ezt is külön közvetítjük az online felületünkön élőben, míg a második futamot az M4 Sporton és az m4sport.hu-n is élőben adjuk.

Az Azeri Nagydíj és a WTCR hungaroringi programjának tervezett közvetítési időpontjai:

180427 időtábla AzerGP V2a