Yvan Muller ajándéka Michelisz Norbertnek

„...talán ez volt életem legszebb időszaka. Úgyhogy én ezt szeretném kívánni a te gyermekednek is”

Michelisz Norbert és Yvan Muller neve egymás mellett említve egészen komoly feszültséget eredményezhet néhány szurkolóban, hiszen a túraautózás négyszeres világbajnoka nem egyszer akadt már össze a magyar versenyzővel, komoly károkat, hátrányt okozva. Legutóbb három hete, a WTCR nyitó hétvégéjén a rajtnál akaszkodtak össze, ami után a Hyundai magyarja a harmadik helyről az ötödikre esett vissza.

A magyar szurkolók egy része ilyenkor klaviatúrát ragad, Facebookot nyit, majd beírja a keresőbe: „Yvan Muller”, hogy aztán keresetlen szavakkal illesse a versenyzőt.

AUTO - WTCR MARRAKECH 2018

Ezek után minimum azt gondolhatnánk, hogy a két pilóta kapcsolata amolyan Prost-Senna kapcsolat, de a WTCR sorozat promótere, Francois Ribeiro a hétvégét megelőző sajtótájékoztatón megnyugtatott mindenkit: „Nagyon keményen harcolnak egymás ellen a pályán, de semmiféle problémájuk nincs egymással a pályán kívül” – mondta a WTCC első számú irányítója. „A pályán valóban kemények egymással, és ami megtörtént a marokkói rajtrácson, az bármikor máskor is megtörténhet. Ez egy ilyen versenysorozat...” – tette hozzá Ribeiro.

Yvan Muller a rajtnál befelé húzódik, Michelisz Norbi pedig a falban találja magát.  (Fotó: Paulo Maria / DPPI) Yvan Muller a rajtnál befelé húzódik, Michelisz Norbi pedig a falban találja magát. (Fotó: Paulo Maria / DPPI)„Szerintem eléggé érettek vagyunk ahhoz, hogy el tudjunk vonatkoztatni a pályán történtektől” – ezt már Michelisz Norbert tette hozzá a témához a Hungaroringen, ahol az MTVA riportere, Szeleczky Ádám boncolgatta a két versenyző közti történések kapcsolatukra vonatkozó hatásait.

Muller a promóter szavait alátámasztva jegyezte meg, hogy a túraautó versenyzéshez hozzá tartoznak az ütközések: „Már engem is rengetegszer kilöktek, ahogy én is ütköztem másokkal. Ezt el kell tudni fogadni”. De hogy a két versenyző közti kapcsolat mennyire nem az ütközéseiken való elmélkedéseken formálódik, arra Muller gesztusa bizonyíték.

A francia bajnok pontosan tudja, hogy ellenfele párja a hétvégén bármikor életet adhat második gyermeküknek, és ennek tiszteletére ajándékkal érkezett a Hungaroringre.

Yvan Muller Ajandeka Michelisz Norbertnek 01

„Készültem egy ajándékkal” – kezdi a felvezetést Muller, majd előhúz egy kis plüsskutyát: „Ez egy kutya, ami szerencsét hoz. Amikor kicsi voltam, a szüleimnek ilyen kutyái voltak, és én velük nőttem fel, és talán ez volt életem legszebb időszaka. Úgyhogy én ezt szeretném kívánni a te gyermekednek is”.

Egy ölelés, egy kis pingpong, majd egy újabb ölelés, és egyelőre ennyit a pályán kívüli kapcsolatokról, hiszen a hétvége most már a versengésről fog szólni.

Alább megtekinthető a két versenyzővel készült teljes interjú, a videó alatt pedig megtalálható a WTCR események közvetítéseinek időpontjai. A szombati futamot online az m4sport.hu-n adjuk élőben, miután az egybeesik a Forma-1-es Azeri Nagydíj időmérő edzésével. A vasárnapi első futam szintén F1-es programmal ütközik, így élőben azt is online adjuk, de a második futamot már mind az M4 Sporton, mind az m4sport.hu-n élőben közvetítjük. További közvetítési információk a videó alatt.

 

F1_FULL_Kozvetiteseink01_180427_M4