Musorujsag
Élő Eredmények

Michelisz Norbert futamgyőztes Kínában

Michelisz Norbert futamgyőztes Kínában

m4sport.hu
A magyar versenyző remek versenyzéssel nyerte a WTCR kínai versenyének második futamát.

Michelisz Norbert az első sorból, a második rajtkockából várhatta a WTCR Kínai Nagydíjának második futamát. A Hyundai magyar pilótájának a rajt után sikerült megtartania jó helyét, az előtte autózó Priaulx azonban – néha nem túl szabályos eszközökkel – maga mögött tudta tartani.

Végül azonban sikerült megelőznie és vezető pozícióját meg is tartotta a futam végéig. Az igazsághoz tartozik, hogy csapattársa, Gabriele Tarquini a leintés előtt átengedte a vezetést a bajnoki címért küzdő magyarnak.Sikerével az összetettben is átvette a vezetést, jelenleg 16 pontos előnnyel áll az élen.

A futam másik magyar versenyzője, Tasi Attila remek taktikával a 16. helyről indulva végül a hatodik helyen zárt, míg a harmadik versenyen a 13. lett.

A záró, harmadik futamban sajnos a verseny elején kiesett, így nem tudta növelni pontjai számát. Mivel legnagyobb riválisa, Esteban Guerrieri sem tudta befejezni a futamot, melyet Yvan Muller nyert, így mégis a magyar versenyző örülhetett, hiszen 24 pontos hátránnyal érkezett, a kínai hétvége után viszont 16 pontos előnnyel vezeti az összetett versenyt.

Michelisz az összetettben 247 ponttal áll az élen, a második Guerrierinek 231 pontja van, míg a Ningpóban két futamot is nyerő francia Yvan Müller (Lynk&Co) 230 ponttal feljött a harmadik helyre. Tassi a 21. 52 ponttal. A WTCR idei szezonja Japánban folytatódik október végén.

 

További tartalmak