Musorujsag
Élő Eredmények

Michelisz nem nyert Makaóban, de maradt az élen

m4sport.hu
Legfőbb riválisa mindkét futamon előtte ért célba, de az összetettben csak megközelíteni tudta a Hyundai magyar versenyzőjét.
Michelisz Norbert, WTCR (Fotó: Clement Marin/FIA WTCR/DPPI Media)

A túraautó-világkupa (WTCR) makaói hétvégéjének vasárnapi futamai a Lynk & Co sikeréről szóltak, hiszen mindkét versenyt megnyerték. Az összetettben élen álló Michelisz Norbert mindkét futamon legnagyobb riválisa, a Hondával versenyző Esteban Guerrieri mögött ért célba, de így is megőrizte vezető pozícióját.

A szombati napon a magyar versenyzőnek a második helyről indulva sikerült megtartania ezt a pozícióját, így összetettben átvette a vezetést, és a vasárnapi versenyek előtt már 18 ponttal vezetett. Vasárnap mindkét futamon a 12. helyről várhatta a rajtot.

Az első versenyen sikerült a végére két helyet javítani a rajtpozícióján, míg a második futamot a 12. helyen fejezte be. Igaz a 10. helyhez, kellett az is, hogy márkatársa Nicky Catsburg elengedte őt, így plusz egy pontot tudott szerezni Michelisz.

Az első vasárnapi futamot Ivan Muller, a másodikat Andy Priaulx nyerte, Guerrieri  egy 4., és egy 10. helyet tudott felmutatni, ezzel csökkentette hátrányát. Mivel Muller két futamgyőzelmet is hozott a hétvégén, így feljött az élen álló kettősre. Michelisz jelenleg kilenc ponttal előzi meg Guerrierit, és 11 ponttal vezet Muller előtt. A WTCR küzdelmei decemberben a Maláj Nagydíjjal érnek véget, ahol hatalmas harc várható az összetett vb-címért.

Az összetett verseny állása:
1. Michelisz Norbert (magyar, Hyundai) 316 pont,
2. Esteban Guerrieri (argentin, Honda) 307 pont,
3. Yvan Muller (francia, Lynk & Co) 305 pont

További tartalmak