Musorujsag
Élő Eredmények

Michelisz Exkluzív – 14 pontra növelte előnyét a Hyundai magyar versenyzője

Michelisz Exkluzív – 14 pontra növelte előnyét a Hyundai magyar versenyzője

M4 Sport/Szeleczky Ádám
Így reagált Michelisz Norbert a pole megszerzésére - reakciók és az első interjú.

Michelisz Norbert 9 pontos előnnyel érkezett meg a WTCR szezonzáró sepangi versenyhétvégéjére, ahol az első szabadedzést megnyerte, a másodikon pedig csupán Mikel Azcona volt gyorsabb nála.

A Hyundai magyar versenyzője az MTVA riporterének, Szeleczky Ádámnak a pénteki első időmérő edzés előtt elmondta, kissé meglepte a szabadedzések eredménye, pláne az ellenfelek tekintetében, de hozzátette, elképzelhető, hogy „altatás” van a háttérben. Vagyis a legnagyobb riválisok nem hozták ki az autójukból a legjobbat.

Ennek kissé ellentmondani látszik az első időmérő edzés eredménye, amelyet Michelisz Norbi gyakorlatilag az autójában ülve nyert meg. Leggyorsabb körét ugyanis az edzés kétharmadánál futotta, majd a mérnökével való rádióbeszélgetésből kiderült, hogy ennél jobb kört valószínűleg nem tudna kipréselni magából és az autójából.

Hozzá kell tenni, hogy gyorskörei eredményében mindig nagy szerepet játszott márkatársa, Gabriele Tarquini „szélárnyékozása”, aki jelenleg a tavalyi Norbi-féle segítségnyújtást fizeti vissza. A WTCR korelnöke kijelentette, ahogyan 2018-ban Ő is számíthatott Norbira, úgy az idei évben Norbi is számíthat rá. És ezt úgy tűnik, nagyon is komolyan gondolta az olasz autóversenyző, akinek mind a tapasztalata, mind a sebessége megvan ahhoz, hogy hathatós segítséget nyújtson a magyar klasszisnak.

Meglehetősen merész stratégiát követett egyébként a csapat, hiszen Michelisz Norbi a garázsban, a monitort nézve várta, hogy lesz-e valaki, aki gyorsabb kört fut nála az időmérő utolsó szakaszában. Nem volt!

„Azt a stratégiát választottuk, hogy picit kockáztatunk, aminek az a pozitív hozománya, hogy meg tudtunk menteni néhány gumit a versenyre” – mondta a magyar versenyző az M4 Sport kamerája előtt, hozzátéve, hogy „Nagyon örülök az eredménynek! Nagyon jól éreztem magam, és úgy véltem, hogy egy ilyen eredmény benne lehet a pakliban.”

„Elégedett vagyok a teljesítményemmel, hiszen a tervemet hiba nélkül teljesíteni tudtam” – tette hozzá Michelisz Norbert, aki ezzel az eredményével plusz öt pontot hozott riválisain és így már 14 pontos előnnyel várja a folytatást.

A hétvége programja a 12:30-kor kezdődő 2. időmérő edzéssel folytatódik, melyet Online, az m4sport.-hu-n közvetítünk majd.

A pole-szerzés reakciói és Michelisz Norbi első szavai az időmérő végén:

További tartalmak