Musorujsag
Élő Eredmények

Michelisz az Autosport TOP50-es listáján

Michelisz az Autosport TOP50-es listáján

Boxutca
A magyar versenyző maga is meglepődött, hogy felfért a listára.

Underdog – talán ezzel a szóval fejezi ki leginkább a motorsport, ha valakivel nem nagyon számolnak a mezőnyben. Az Autosport a 2019-es TOP50-es versenyzői listájának egyik bejegyzésének végén külön kiemeli, egyik választottjuk bekerülése jelzi, hogy olykor megbújnak a magasabb kategóriákban is olyan kiválóságok, akikkel valamiért nem számoltak.

Nos, Michelisz Norbival eleddig talán nem sokan számoltak. Pedig járt már a tűz közelében, de bármikor is mozdult rá a nagy sikerre, valami, vagy valaki jól helybenhagyta. Inkább a jó fiú, a szeretett magyar versenyzőként tekintettek rá, akit, ha kellett kollektíven pakoltak odébb a nagyok.

Kitűnt – észrevették

Aztán néhány nagy talán jóllakott, a többiek pedig már kevésnek bizonyultak ahhoz, hogy a jó fiú ne törje meg az átkot, amit „csak” tehetséggel és szorgalommal a legritkább esetben lehet megtenni.

Az bizonyos, hogy nagyon jól jött Norbinak, hogy csapattársa, Gabriele Tarquini „teli hassal” állt rajthoz idén, és emlékezett, hogy amikor tavaly szüksége volt rá, számíthatott a magyarra.

Jó tett helyébe csapattárs

És ez most nagyon jól jött, ahogyan jól jöttek a sepangi 3. futam harmadánál történt események is, amely során Esteban Guerrieri autója fűnyíróvá változott, miután összeért Mikel Azconával.

Itt dőlt el végleg a bajnokság sorsa. Végre megtört az átok, pedig ismét micheliszi magasságokat verdesett már a pech-meter, hiszen az sem volt biztos, hogy Norbi elindul a 3. futamon. De elindult, és bár nem ment túl jól az autója, de végül az élet ezúttal megkegyelmezett, meghajolt a tehetsége, a munkabírása, a karizmája előtt, és megtisztította a bajnoki cím felé vezető utat.

És ez az év és ez a trófea talán kitisztította az Autosport „listavezetőinek” szemét is, és végre tisztán, csak a tehetséget látták.

 

És rögtön úgy ítélték, hogy Michelisz Norbi idén jobb volt többek között az F1-es Pierre Gaslynál, és néhány sorozat, mint például a Forma-3-as bajnokánál is. De, ami szintén fontos, a szerencsés végjáték ellenére jobbnak látták Esteban Guerrierinél is.

Michelisz Norbi tehát feliratkozott a nagyok közé. F1-esek, és más sorozatok bajnokai veszik körül a himesházi srácot.

A bajnoki cím után ehhez is gratulálunk – egy kicsit az Autosportnak is, hogy ilyen nyitott szemmel jár…

További tartalmak