Musorujsag
Élő Eredmények

A négyszeres bajnok fia is indul a rali ob idei szezonjában

MTI
A négyszeres abszolút magyar bajnok Herczig Norbert úgy véli, az első évben az eredményesség nem számít

A négyszeres abszolút magyar bajnok Herczig Norbert fia, Patrik is rajthoz áll az országos rali bajnokság idei szezonjában. A 44 éves pilóta és 17 esztendős fia az M1 aktuális csatorna csütörtök esti műsorában jelentette be, hogy három év ralikrosszozás és a tavaly megnyert magyar bajnoki cím után Herczig Patrik egy Ford Fiesta R2-es volánja mögött, Bán Viktor navigátorral vág neki az országos rali bajnokság idényének.

„Az első évben az eredményesség egyáltalán nem számít, Patriknak az idén minden egyes gyorsasági szakasz és az összes versenyhétvége egyfajta teszt lesz, mert bele kell tanulnia ebbe a szakágba” – mondta Herczig Norbert, aki 2018 után tavaly is az Európa-bajnokságon (ERC) indult.

„A 2019-es szezon előtt Volkswagen Polo GTI R5-ösre váltottunk, ez az autó az év végére forrta ki magát, és mi is nagyjából az idény végére ismertük ki teljesen” – értékelt Herczig, aki kiemelte: tavaly több új gyorsasági szakasszal és teljesen új helyszínekkel is találkoztak az év során, mostanra azonban – két szezon után – elegendő pályarutint szereztek ahhoz, hogy igazán gyorsak tudjanak lenni.

„A részeredményeink ezzel együtt rendben voltak, hellyel-közzel elégedett vagyok az év végi összetett ötödik hellyel, ehhez hasonlót régóta nem ért el nemzetközi mezőnyben magyar ralis” – tette még hozzá Herczig. Hangsúlyozta, navigátorával, Ferencz Ramónnal és a csapat többi tagjával „nagyon sokat” dolgoztak az elmúlt idényben, de „mindig volt valamilyen apró hátráltató tényező”, amely miatt nem tudták elérni azt az eredményt, amit szerettek volna.

„Nagy rutinra tettünk szert az elmúlt két esztendőben, ezt az idén mindenképpen szeretnénk kamatoztatni” – jelentette ki Herczig Norbert.

További tartalmak