Musorujsag
Élő Eredmények

Michelisz: Most olyan a tervezgetés, mint mozgó kapura lőni

m4sport.hu
Michelisz Norbert szerint vannak ugyan biztató jelek, de egyelőre korai bármi biztosat mondani a túraautó-világkupa (WTCR) idei szezonjával kapcsolatban.
A WTCR által közzétett fotón Michelisz Norbert, a Hyundai versenyzője ünnepel a bajnoki kupával a túraautó-világkupa (WTCR) idényzáró malajziai futama után a sepangi pályán 2019. december 15-én. A 34 éves magyar versenyző 370 ponttal megnyerte a pontversenyt. Michelisz a versenysorozat első magyar bajnoka (Fotó: MTI/DPPI Media/Florent Gooden)

A sorozat címvédője a közmédiának elmondta, az eredeti menetrend alapján múlt hétvégén rendezték volna meg az első versenyt a Hungaroringen, a jelenlegi tervek szerint ugyanakkor elképzelhető, hogy az elhalasztott magyarországi versenyt az év második felében pótolni lehet. Hozzátette azonban, hogy mivel egyelőre nagyon gyorsan változik a járványhelyzet, konkrétumot egyáltalán nem lehet tudni.

„Pletykákat és félinformációkat lehet hallani ezzel kapcsolatban, de hivatalos állásfoglalás még nincs. Kicsit olyan most a tervezgetés, mintha az ember mozgó kapura szeretne lőni. Az elmúlt hetekben a vírus kapcsán inkább kedvező hírek láttak napvilágot, jó eséllyel elkezdődhet idén a túraautó-világkupa, de napról napra változik a helyzet, úgyhogy biztosat ezzel kapcsolatban még messze nem lehet mondani” – fogalmazott a versenyző.

Az egyik lehetséges forgatókönyv, hogy az ázsiai helyszínek helyett csak európai állomások szerepelnének. Michelisz elárulta, ebben az esetben a makaói versenyhelyszín hiányozna neki leginkább, mivel az az egyik kedvenc pályája, ráadásul 2010-ben ott nyerte pályafutása első világbajnoki futamát.

Michelisz Norbert (Fotó: m4sport.hu)

Kérdésre válaszolva a magyar autóversenyző elmondta, minden előzetes várakozását felülmúlta az általa is menedzselt magyar e-sport szimulátor bajnokság népszerűsége és színvonala. Az első hungaroringi futam selejtezőjére több mint négyezren jelentkeztek, ráadásul maga Michelisz sem tudta beverekedni magát a 24 leggyorsabb köridőt teljesítő versenyző közé, akik elindulhatnak a csütörtöki futamon.

A bajnokság első tíz helyezettje közül a kiválasztottaknak lehetősége lesz kipróbálni egy versenyautót. „Látom, hogy mennyi tehetséges fiatal van otthon, akinek az az álma, hogy autóversenyző lehessen, csak hiányzik hozzá a megfelelő anyagi háttér, ami a technikai sportokhoz szükséges. Hiszek abban, hogy azokkal az eredményekkel, amiket elértem, azokkal a támogatókkal, akiket be tudok vonni egy ilyen projektekbe, lehetőséget tudunk adni tehetséges fiataloknak” – mondta a pilóta.

Michelisz az interjúban azt is elárulta, hogy bár hiányzik neki a versenyzés, nagyon élvezi a családjával otthon töltött időt. „Tavaly év végén, főleg a bajnoki hajrában keveset voltam otthon, amikor pedig otthon voltam, akkor is a versenyek körül forogtak a gondolataim. Most nyomás nélkül tudom élvezni ezt az időszakot. Nem mondom, hogy nem hiányzik a versenyezés, de ez most másodlagos.”

További tartalmak