Ismét magyar csapatban szerepel Kiss Norbert

A magyar kamionos a jövőben a a Révész Truck Racing Team színeiben szerepel.

Kamion Európa-bajnokság
A kétszeres összetett győztes Kiss Norbert újra egy magyar csapat, a Révész Truck Racing Team színeiben versenyez a kamion Európa-bajnokságon.

"Nagyon örülök és büszke vagyok, hogy létrejött ez az új magyar csapat. Úgy érzem, egy picit hazatalált és otthonra lelt a kamionsport Magyarországon" - nyilatkozta saját honlapján Kiss Norbert, aki korábban az OXXO Racing Team színeiben nyert két Európa-bajnoki címet, majd négy idényt töltött a Tankpool 24 Racing Teamnél. Hozzátette, nagyon keményen dolgoznak, hogy az idén is harcban legyenek az összetett elsőségért.

Révész Bálint, a cégcsoport elnök-tulajdonosa úgy nyilatkozott, régi nagy álma valósult meg azzal, hogy létrejött a kamionos versenycsapat. "Összeállt a magyar csapat, magyar versenyzővel, célunk a dobogó felső foka lesz már az első évben" - nyilatkozta Kozák Attila csapatvezető.

A MAN típusú versenykamiont az ország egyik legkorszerűbb műhelyében Bakó Csaba versenymérnök készítette fel. A helyszín kiválasztása után Kiss Norbert hamarosan tesztelni fog.

A jelenlegi tervek szerint a futamok augusztus végén Csehországban indulnak és november közepén az olaszországi Misanóban lesz az utolsó állomás.

A kamion Európa-bajnokság versenynaptára:
Augusztus 29-30.: Most, Csehország
Szeptember 12-13.: Zolder, Belgium
Szeptember 26-27.: Jarama, Spanyolország
Október 3-4.: Le Mans, Franciaország
Október 17-18.: Hungaroring, Magyarország
November 14-15.: Misano, Olaszország