×

A hazai szövetség Magyarországra hozná a Moto GP-t

A Magyar Motorsport Szövetség szerdai tisztújító közgyűlésen újra elnöknek választott Hermann Henrik az M4 Sporthíradóban elárulta, az irányított 12 szakág az elmúlt években nagyobb önállóságot kapott, ezt az elvet a továbbiakban is megtartják, a szervezet imázsának szempontjából viszont fejlesztéseket terveznek, cél a megújulás.

„Többek között ezért is került be az alelnökök közé egy nálam jóval fiatalabb kolléga, valamint Oláh Gyárfás, a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség elnöke is, hiszen két egymástól különböző, mégis egymáshoz nagyon közel álló sportágról van szó” – jelentette ki Hermann Henrik, aki felidézte, az év elején két szakágban világbajnoki versenyt tudtak rendezni Magyarországon, majd a koronavírus-járvány miatt kénytelenek voltak leállni a rendezvények megtartásával.

„Ennek ellenére aztán, a szigorú szabályok enyhülésével, újra fel tudtuk venni a ritmust, és úgy tűnik, minden szakágban tudunk majd bajnokot hirdetni” – mondta a MAMS elnöke.

 

A sportvezető kiemelte, hogy a gyorsaságimotorozás nemzetközileg is vitte a prímet hazai szempontból, az elmúlt években a Supersport-világbajnokság mezőnyében Sebestyén Péter, a német és a cseh bajnokságban, valamint az Alpok-Adria sorozatban pedig Kovács Bálint hozza évek óta a jó eredményeket.

A tervezett magyarországi MotoGP-pályáról Hermann Henrik úgy vélekedett, annak megépülése nemcsak a gyorsasági szakágnak lehet hasznos.

„A MotoGP jelenleg az öt legnézettebb sportesemény között van, és azt gondolom, be lehet kerülni a rendező országok közé, mi fel vagyunk készülve, a sportszakmai feladatokat el tudjuk látni” – nyilatkozta az elnök, hozzátéve, hogy triálban, enduróban, valamint oldalkocsis gyorsasági motorozásban már rendeznek vb-futamokat itthon, de a szövetség szeretné, ha a világ figyelne Magyarországra, ehhez pedig a MotoGP kell, mert az jelenti a csúcsot.