Musorujsag
Élő Eredmények

Micheliszék visszaléptek a nürburgringi WTCR-versenytől

mti
A Hyundai Motorsport mindkét csapatával, így a címvédő Michelisz Norbertet foglalkoztató BRC Racinggel is visszalép a túraautó-világkupa hétvégén sorra kerülő nürburgringi versenyhétvégéjétől.

„Úgy érezzük, hogy sem a vállalatunkat, sem pedig a csapatainkat nem kezelik egyenlően a többiekkel, és nem szívesen látnak minket a mezőnyben” – idézte a csütörtöki közlemény Andrea Adamót, a Hyundai Motorsport vezetőjét, aki hozzátette, bár a BRC Racing és az Engstler Racing Team is elutazott a Nürburgringre, rajthoz állni nem fognak az eseményen.

A döntés előzménye, hogy Adamo már az első, Zolderben rendezett forduló után kritizálta a motorvezérlő-egységre (ECU) vonatkozó, idén bevezetett szabályozást, valamint aggályokat fogalmazott meg a teljesítménykiegyenlítő (BOP) rendszer alkalmazásáról. Utóbbival még úgy sem elégedett a Hyundai, hogy éppen a németországi versenyhétvége előtt emelték 2,5 százalékkal, 95-ről 97,5 százalékra a teljesítményét.

A WTCR második fordulóján így három magyar lesz a mezőnyben, Tassi Attila (Honda), valamint Boldizs Bence (Cupra) és Kismarty-Lechner Gábor (Cupra) személyében. Utóbbi kettő csapatának, a Zengő Motorsportnak a harmadik autóját a spanyol Mikel Azcona vezeti majd a Nürburgringen.

További tartalmak