×

Kiss Norbert nyerte a kamionosok második futamát a Hungaroringen

Kiss Norbert, a Révész Truck Racing Team kétszeres Európa-bajnok versenyzője nyerte a gyorsasági kamion Eb magyarországi állomásának második futamát a Hungaroringen zárt kapuk mögött zajló Super Racing Festival szombati napján.

Kiss Norbert, a Révész TRT versenyzője MAN versenykamionjával a 2020 FIA kamion Európa-bajnokság, Super Racing Festival első futamán a mogyoródi Hungaroringen 2020. október 17-én (Fotó: MTI/Kovács Tamás)A 35 éves szombathelyi pilóta a hetedik helyről rajtolva diadalmaskodott a kétszer is félbeszakított és újraindított viadalon. Kiss mögött a cseh Adam Lacko ért célba másodikként, míg a francia Teo Calvet harmadikként.

„Jó verseny volt, örülünk a győzelemnek, de nem azért vagyunk itt, hogy a fordított rajtrácsos futamokat megnyerjük, ezért az esős beállításokon még dolgoznunk kell” – mondta Kiss az MTI-nek. Hozzátette, vasárnap már nem várható eső, a száraz aszfalt pedig várhatóan jobban fekszik majd a versenykamionjuknak.

Az első futamot Kiss Norbert óriási csatában a második helyen zárta, azt a versenyt a cseh Adam Lacko (Freightliner) nyerte, harmadikként a címvédő német Jochen Hahn (MAN) zárt.

Kiss a délelőtt rendezett időmérő edzésen ötödik lett, hátránya két másodperc volt a pole pozíciót megszerző Lackóval szemben.

A kamion Eb magyarországi állomása vasárnap egy újabb időmérő edzéssel, valamint további két futammal folytatódik.

Az 1. futam dobogósai:
1. Lacko 29:08.719 perc
2. KISS 24.537 mp h.
3. Jochen Hahn (német, Iveco) 28.733 mp h.

2. futam:
1. KISS NORBERT (MAN) 18:27.410 perc
2. Adam Lacko (cseh, Freightliner) 14.873 másodperc hátrány
3. Teo Calvet (francia, Freightliner) 19.764 mp h.