×

Negatív lett Rossi tesztje, elutazhatott Valenciába

Negatív koronavírustesztjét követően elutazhatott a gyorsaságimotoros-világbajnokság Európa Nagydíjának helyszínére Valentino Rossi.

Valentino Rossi (Fotó: EPA/Davide Gennari)A 41 éves olasz versenyző szerdán még pozitív tesztet adott és úgy tűnt, lemarad a valenciai viadalról, csapata, a Yamaha azonban csütörtök este azt közölte, versenyzőjük elutazhatott Spanyolországba.

A MotoGP kategória hétszeres vb-győztese a fertőzés miatt a legutóbbi két, Alcanízban rendezett fordulót – az Aragóniai és a Teruel Nagydíjat – kihagyta. A versenyhétvégék előtt minden versenyzőnek két negatív teszttel kell rendelkeznie, így Rossit pénteken ismét tesztelik. Ha az újabb teszt is negatív lesz, ott lehet a rajtrácson.

Rossi október 15-én, a Francia Nagydíj után jelentette be, hogy elkapta a vírust.

Közben a Yamahát ötven pontra megbüntették, mert anélkül módosított a motorján, hogy ahhoz minden gyártó hozzájárult volna.

A vizsgálat már a szezonnyitó Spanyol Nagydíj óta tartott, a csapat ugyanis az akkor használt erőforrásokkal megsértette a homologizációs szabályokat. A futamot a francia Fabio Quartararo nyerte, az istállótól most az ő sikeréért járó pontok dupláját vonták le.

A Yamaha (158 pont) a büntetéssel a konstruktőri világbajnokság harmadik helyére csúszott vissza a Ducati (171) és a Suzuki (163) mögé. A pontlevonás nem érinti a pilótákat.