Musorujsag
Élő Eredmények

Mikkelsen vezet a nyíregyházi Rally Hungaryn

mti
A világbajnoki futamgyőztes norvég Andreas Mikkelsen áll az élen a Nyíregyházán és környékén zajló Rally Hungary rali Európa-bajnoki (ERC) verseny második, szombati napja után, miközben Hadik Andrásék megnyerték az országos bajnokság hatodik fordulóját, a III. Nyíregyháza-ralit.
A norvég Andreas Mikkelsen és Floene Ola páros a Skoda Fabia Rally 2 Evo versenyautójukkal a rali Európa-bajnokság (ERC) futamában, a Rally Hungary ötödik gyorsasági szakaszán Mád közelében 2020. november 7-én (Fotó: MTI/Sóki Tamás)

Mikkelsen honfitárs navigátorával, Ola Floenével az oldalán 23.6 másodperc előnnyel vezet kilenc gyorsasági szakasz után az ír Craig Breen, Paul Nagle páros előtt. A harmadik helyen egyelőre a Grégoire Munster, Louis Louka duó áll, míg a Herczig Norbert, Ferencz Ramón páros a negyedik. Az összetett pontversenyt vezető orosz Alekszej Lukjanuk, Dmitrij Jeremejev kettős – ötperces időbüntetéssel – a 18., a viadal másik nagy külföldi sztárja, a 19 éves svéd Oliver Solberg – az ír Aaron Johnston navigátorral – pedig a kilencedik.

ERC2-ben a címvédő ifj. Érdi Tibor Csökő Zoltán navigátorral a szombati versenynapon magabiztosan autózott, nagy előnyt dolgozott ki magának, így ha a hátralévő szakaszokon nem hibázik, fölényesen nyeri majd saját kategóriájában a viadalt. Érdiék a szombati nap végére több mint három perccel előzik meg a mögöttük második olasz kettőst.

A Hadik András és Kertész Krisztián páros a Ford Fiesta R5 MkII versenyautójukkal a rali Európa-bajnokság (ERC) futamában, a Rally Hungary negyedik gyorsasági szakaszán Mád közelében 2020. november 7-án (Fotó: MTI/Sóki Tamás)

Vasárnap már csak az Eb-mezőny versenyez, a magyar bajnokság itteni futama szombaton véget ért. A 2018-ban abszolút bajnok Hadik Kertész Krisztián navigátorral az oldalán több mint egyperces előnnyel győzött a Klausz Kristóf, Csányi Botond duó előtt. Harmadikként a Német László, Szabó István kettős végzett. A bajnoki címvédő Vincze Ferenc, Bacigál Igor páros a második gyorsaságin, a szombati nap első mért szakaszán műszaki hiba miatt kiállni kényszerült, a legutóbbi futamon, a Vértes-ralin győztes Velenczei Ádám, Szőke Tamás duó pedig a hatodik gyorsasági szakaszon esett ki.

Az ERC-értékelésben Hadikék a 12. pozícióból várják a vasárnapi folytatást, míg a nyíregyházi kontinensbajnoki futamon tavaly győztes Turán Frigyesék a 19. helyen állnak.

A Rally Hungary vasárnap hét gyorsasági szakasszal – közte a Nyíregyháza belvárosában sorra kerülővel – folytatódik.

Rally Hungary, ERC, állás 9 gyorsasági szakasz (121,18 km) után (élmezőny):
1. Andreas Mikkelsen, Ola Floene (norvég, Skoda Fabia Rally2 EVO) 1:07:55.9 óra
2. Craig Breen, Paul Nagle (ír, Hyundai i20 R5) 23.6 másodperc hátrány
3. Grégoire Munster, Louis Louka (luxemburgi, belga, Hyundai i20 R5) 1:21.3 perc h.
4. Herczig Norbert, Ferencz Ramón (Volkswagen Polo GTI R5) 1:57.0 p h.
…9. Oliver Solberg, Aaron Johnston (svéd, ír, Skoda Fabia Rally2 EVO) 2:36.8 p h.
…12. Hadik András, Kertész Krisztián (Ford Fiesta R5) 3:13.2 p h.
…18. Alekszej Lukjanuk, Dmitrij Jeremejev (orosz, Citroen C3 R5) 5:28.7 p h.
…19. Turán Frigyes, Bagaméri László (Volkswagen Polo GTI R5) 5:42.9 p h.

III. Nyíregyháza-rali, végeredmény (9 gyorsasági szakasz, 121,18 km, a dobogósok):
1. Hadik, Kertész 1:11:09.1 óra
2. Klausz Kristóf, Csányi Botond (Ford Fiesta R5) 1:11.7 perc hátrány
3. Német László, Szabó István (Skoda Fabia R5) 1:30.7 p h.

További tartalmak