Musorujsag
Élő Eredmények

Michelisz és Tassi is pontszerző helyen zárt mindkét versenyen a Hungaroringen

Michelisz és Tassi is pontszerző helyen zárt mindkét versenyen a Hungaroringen

MTI
Mindkét vasárnapi versenyen pontszerző helyen zárt Michelisz Norbert és Tassi Attila a túraautó-világkupa (WTCR) Magyar Nagydíján.

A 2019-ben WTCR-bajnok Michelisz (Hyundai) – aki a harmadik helyen zárta szombaton az időmérőt – a sorozat honlapjának eredményközlője alapján kora délután a hatodik helyen végzett, míg Tassi a 13. helyen zárta az első futamot. A harmadik magyar pilóta, Boldizs Bence (Zengő Motorsport DA) a 17. helyen ért célba.

Az első versenyt a pole-ból rajtoló belga Gilles Magnus (Audi) nyerte meg a spanyol Mikel Azcona (Zengő Motorsport) és a francia Yann Ehrlacher (Lynk & Co) előtt. Magnus sokáig honfi- és csapattársával, Frédéric Vervisch társaságában diktálta a mezőny előtt a tempót, utóbbi azonban a hajrában a nagy küzdelemben lesodródott a pályáról, így a riválisok közül ketten is meg tudták előzni.

A verseny hetedik körében az időmérő legjobbja, a brit Rob Huff kiesést jelentő balesete miatt a biztonsági autóra is szükség volt, amely a 12. körig volt a pályán a 14 körös versenyben.

A második versenyen a Hondával versenyző Tassi a 10., míg a 2019-ben WTCR-bajnok Michelisz (Hyundai) 14. lett, míg Boldizs Bence a 19. helyen ért be, a versenyt az uruguayi Santiago Urrutia nyerte meg.

Borítókép: MTI/Balogh Zoltán

További tartalmak