Musorujsag
Élő Eredmények
×

Márquez kihagyja a MotoGP argentin nagydíját

Márquez kihagyja a MotoGP argentin nagydíját

MTI | Kun Dániel
Kihagyja a gyorsaságimotoros-világbajnokság idényének harmadik versenyét, a hétvégi Argentin Nagydíjat Marc Márquez, a királykategória, a MotoGP hatszoros világbajnoka.

A 29 esztendős klasszis bő egy hete, az Indonéz Nagydíj bemelegítése során hatalmasat bukott, és kisebb agyrázkódás miatt kihagyta a futamot. Később rosszul érezte magát, és Spanyolországba visszatérve kiderült, hogy kiújult a kettős látása, amivel karrierje során már többször is küzdött.

Márquez orvosa, Sánchez Dalmau a Honda hivatalos közleményében jelezte, jelentősen javult a motoros állapota, és nincs szükség beavatkozásra, csak konzervatív kezelésre, rendszeres ellenőrzés mellett.

A minden géposztályt figyelembe véve nyolcszoros vb-győztes Márquez tavaly novemberben egy szokásos terepedzésén bukott és enyhe agyrázkódást szenvedett, aztán kiderült, kettős látással bajlódik. A spanyol versenyző emiatt kihagyta az előző szezon utolsó két futamát.

A motorost 2012-ben ugyanilyen problémával kellett műteni, a beavatkozás akkor sikeres volt.

Márquez nehéz éveken van túl, ugyanis a 2020-as idényt egy súlyos kézsérülés miatt gyakorlatilag teljes egészében kihagyta, a tavalyi vb-n három futamon diadalmaskodott, az összetett pontversenyben viszont csak a hetedik helyen végzett.

Borítókép: A MotoGP hatszoros spanyol bajnokára enyhén szólva rájár a rúd az utóbbi időszakban. (Fotó: EPA/NOUSHAD THEKKAYIL)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek