Musorujsag
Élő Eredmények
×

„Ez olyasvalami, amire nem lehet nemet mondani” – Nagy Dániel lehetőséget kapott a Zengő Motorsporttól

„Ez olyasvalami, amire nem lehet nemet mondani” – Nagy Dániel lehetőséget kapott a Zengő Motorsporttól

m4sport.hu/MTI
Meglepte a Zengő Motorsporttól kapott lehetőség, de izgatottan készül a túraautó-világkupa (WTCR) hétvégén rajtoló idényére a mezőnybe visszatérő Nagy Dániel.

A 24 éves versenyző az M4 Sport hétfői Sporthíradójában elmondta, elsősorban azért érte váratlanul Zengő Zoltán telefonhívása, mert hozzászokott, hogy korábban már január-február környékén tudta, abban az évben hol fog versenyezni.

„Hiába jött ugyanakkor későn a lehetőség, ez olyasvalami, amire nem lehet nemet mondani” – jelentette ki Nagy, aki tavaly az elektromos túraautózásban versenyzett – szintén a Zengő Motorsportnál -, így most vissza kell szoknia a hátsókerék-meghajtású autóból az elsőkerék-meghajtásúakba.

„A Hungaroringen már tudtam menni néhány kört, visszajöttek az emlékek, kedden utazom is Franciaországba és izgatottan várom az első versenyhétvégénket” – mondta a WTCR-ben legutóbb 2017-ben szereplő Nagy, akinek a 2012-ben világbajnok brit Rob Huff lesz a csapattársa.

„A gyári istállókhoz és azokhoz képest, amelyek már december óta készülnek az idényre, biztosan van lemaradásunk, de nekünk az a fontos, hogy a jelenlegi helyzetünkből minél többet megpróbáljunk kihozni, és türelmesek legyünk” – mondta a versenyző, majd reményét fejezte ki, hogy a Hungaroringen június 11-12-én sorra kerülő hétvégén telt ház várja a mezőnyt.

„Legalább egy futamgyőzelmet szeretnék elérni a WTCR-ben, mert így később büszkén és elégedetten tudnám majd lezárni a motorsportos pályafutásomat” – jelentette ki Nagy.

A WTCR 2022-es szezonja a hétvégén kezdődik Franciaországban, magyar részről Nagy mellett a 2019-ben vk-győztes Michelisz Norbert (Hyundai), valamint Tassi Attila (Honda) lesz majd tagja a mezőnynek.

Borítókép: m4sport.hu

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Ketyeg az óra Hamiltonnak?
Talán a Mercedes talpra állásával Lewis Hamilton is képes még a visszavágásra, ám egyre többen vélik úgy, hogy ketyeg az órája az előretörő fiatalokkal szemben, így egyáltalán nem mindegy, hogyan telik számára a hátralévő idő.
F1 Hírek
„Ayrton abban halt meg, amit a legjobban szeretett csinálni”
28 éve már, hogy Ayrton Senna nincs közöttünk. Az imolai fekete hétvége az egyik legnagyobb kijózanító pofon volt, amit a Forma–1 valaha is kapott. Pedig még csak nem is volt előzmények nélküli. 1989-ben a Tamburello-kanyar már helyszíne volt egy Sennáénál látszólag nagyobb balesetnek. Gerhard Berger azt csodával határos módon túlélte. Így válhatott később Senna egyik legjobb barátjává, akinek öt évvel később aztán pár méterről kellett végignéznie a tragédiáját. A Der Standard című lapnak az osztrákok korábbi versenyzője az alábbi szívszorító szavakkal emlékezett meg az F1 háromszoros világbajnokáról.
F1 Hírek