Musorujsag
Élő Eredmények

Nagy Dániel volt a legközelebb a dobogóhoz az aragóniai WTCR-hétvégén

Nagy Dániel volt a legközelebb a dobogóhoz az aragóniai WTCR-hétvégén

mti
A második futamot a negyedik helyen záró Nagy Dániel, a Zengő Motorsport versenyzője érte el a legjobb eredményt a magyarok közül a túraautó-világkupa (WTCR) idei szezonjának negyedik fordulóján, melyet a spanyolországi Aragónban rendeztek.

A sorozat hivatalos honlapjának beszámolói szerint a 24 éves Nagy a vasárnap délelőtt megtartott első versenyt defekt miatt volt kénytelen feladni, a délutáni második futamot viszont egy ideig vezette is, aztán valamelyest lelassult, s végül lemaradt a dobogós pozícióról.

A WTCR 2019-es bajnoka, a Hyundai-jal versenyző Michelisz Norbert az első viadalon ötödik lett, a második futamon viszont balesetet szenvedett, s nem ért célba.

A mezőny harmadik magyar versenyzője, Tassi Attila (Honda) az első versenyt gumiprobléma miatt nem tudta befejezni, a másodikon 14. lett.

A Zengő Motorsport Cupráját vezető Rob Huff, a 2012-es idény világbajnoka mindkét viadalon másodikként végzett.

Az első futamot Gilles Magnus (Audi), a másodikat a hazai közönség előtt szereplő és az összetettben is az élen álló Mikel Azcona (Hyundai) nyerte.

A túraautó-vk idénye egy hét múlva, Portugáliában folytatódik, amellyel együtt 12 futam várat még magára.

A bajnokság állása 6 futam után: 1. Mikel Azcona (spanyol, Hyundai) 129 pont, 2. Gilles Magnus (belga, Audi) 99, 3. Santiago Urrutia (uruguayi, Lynk&Co) 93, ….11. Michelisz Norbert (Hyundai) 36, …14. Nagy Dániel (Cupra) 21, …17. Tassi Attila (Honda) 9

Borítókép: Nagy Dániel, a Zengő Motorsport versenyzője (MTI/Czeglédi Zsolt)

További tartalmak