Musorujsag
Élő Eredmények

Dakar-rali – Sainz balesetet szenvedett, és feladta a versenyt

Dakar-rali – Sainz balesetet szenvedett, és feladta a versenyt

MTI
A kilencedik szakasz rajtja után balesetet szenvedett a Carlos Sainz, Lucas Cruz spanyol kettős kedden a Szaúd-Arábiában zajló Dakar-ralin, a négyszeres Dakar-győztes pilótát kórházba kellett szállítani, így az Audi párosa feladta a versenyt.

A szervezők közleménye szerint a szakasz ötödik kilométerénél a páros versenyautója orral ért földet egy dűne mögött, felborult, Sainz pedig mellkasi fájdalmakra panaszkodott, ezért helikopterrel a rijádi kórházba vitték. A navigátor komoly sérülés nélkül megúszta az esetet.

A 60 éves Sainz először még meg akarta várni a műszaki segítségnyújtást, és folytatni szerette volna a Dakart, később azonban fájdalmai miatt letett erről.

A kétszeres ralivilágbajnok, a Dakaron legutóbb 2020-ban győztes Sainz idén az első szakaszt megnyerte, két napig vezetett is az összetettben, de ezt követően különböző okokból egyre hátrébb szorult, s mostanra már nem volt versenyben az összetett sikerért.

Borítókép: al-Duvadimi, 2023. január 7. Az Audi RS Q E-Tronnal versenyző spanyol Carlos Sainz és honfitárs navigátora, Lucas Cruz a szaúd-arábiai Dakar-rali hetedik, Rijád és al-Duvadimi közötti 398 kilométeres szakaszán 2023. január 7-én. MTI/EPA/Dakar Press Team/Andrew Eaton

További tartalmak