Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Magyarország visszakerülhet a gyorsaságimotoros-vb és a Superbike-vb naptárába

Magyarország visszakerülhet a gyorsaságimotoros-vb és a Superbike-vb naptárába

MTI
A gyorsaságimotoros-világbajnokság, valamint a Superbike-vb hivatalos honlapja is beszámolt arról hétfőn, hogy Magyarország hamarosan visszakerülhet a két versenysorozat naptárába.

A motogp.com-on olvasható közlemény szerint a jogtulajdonos Dorna Sports a Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt.-vel (HUMDA) közösen azon dolgozik, hogy a lehetséges két helyszínt alkalmassá tegye a motorversenyek rendezésére a közeljövőben. A Dorna és a HUMDA célja, hogy a Hungaroring, valamint az újonnan megépített balatonfőkajári Balaton Park Circuit elnyerje a szükséges engedélyeket, azaz a homologizációt, melynek nyomán a Superbike-vb és a MotoGP is visszatérhet majd Magyarországra.

A motogp.com beszámolója szerint a korábban megkötött és most frissített megállapodás értelmében a Dorna és a HUMDA azt akarja elérni, hogy a Superbike-vb 2024-es versenynaptárába bekerülhessen helyszínként a Balaton Park Circuit, amely a gyorsaságimotoros-vb programjában tartalékhelyszínként szerepelne, majd 2025-től a Hungaroringen rendeznének MotoGP-futamokat.

A Superbike-vb hivatalos honlapja, a worldsbk.com ugyanezeket az információkat közölte hétfőn azzal a kiegészítéssel, hogy a versenysorozat naptára „a nagyon közeli jövőben” új helyszínnel bővülhet.

Borítókép: epa05978702 Spanish Moto GP rider Maverick Vinales of Movistar Yamaha MotoGP leads in front of French Moto GP rider Johann Zarco of Monster Yamaha Tech3 and Italian Moto GP rider Valentino Rossi of Movistar Yamaha MotoGP during the MotoGP race of the French Motorcycling Grand Prix at Le Mans race track, Le Mans, France, 21 May 2017. EPA/EDDY LEMAISTRE

További tartalmak