Musorujsag
Élő Eredmények

Kiss Norbert kettős sikerrel kezdte a kamion-Eb záróhétvégéjét

Kiss Norbert kettős sikerrel kezdte a kamion-Eb záróhétvégéjét

MTI
Kiss Norbert kettős győzelmet aratott a gyorsasági kamion-Európa-bajnokság jaramai záróhétvégéjének első napján. A Révész Racing versenyzője már a múlt héten bebiztosította ötödik kontinensbajnoki címét a kategóriában.

A Révész Racing tájékoztatása szerint a 38 éves szombathelyi pilóta ismét megszerezte a pole pozíciót, de a jól sikerült rajt után mögötte többen is összeütköztek, ezért piros zászlóval megállították a versenyt.

Ez azonban nem zavarta meg a címvédőt, aki a második rajt után az élre állt, és ettől kezdve biztosan vezetett, majd elsőként intette le a kockás zászló.

A második felvonásban a nyolcadik hely jutott a magyar kamionosnak, de a hatodik körre egy remek manőver után ellépett a többiektől és kettős győzelemmel zárta a napot Spanyolországban. A sorozat honlapja szerint Kiss megdöntötte saját rekordját – 2015-ben 19 győzelemig jutott -, az egy szezonon belüli futamgyőzelmek számát tekintve ugyanis szombaton a 21. sikerét zsebelte be.

A Révész Racing versenyzője már a múlt héten bebiztosította ötödik kontinensbajnoki címét, és pillanatnyilag 98 pontos előnnyel várja a szezon utolsó versenynapját.

A záróhétvégén vasárnap 14.10-től kerül sor a forduló harmadik futamára, az idénybeli utolsó viadalt pedig 16.25-től rendezik Jaramában.

Borítókép: MTI/Czeglédi Zsolt

További tartalmak