Musorujsag
Élő Eredmények

Loeb nyerte a keddi szakaszt Sainz előtt, utóbbi maradt az élen összetettben a Dakar-ralin

Loeb nyerte a keddi szakaszt Sainz előtt, utóbbi maradt az élen összetettben a Dakar-ralin

MTI
A Sebastien Loeb, Fabian Lurquin francia, belga kettős volt a leggyorsabb a Szaúd-Arábiában zajló 46. Dakar-rali keddi, kilencedik gyorsasági szakaszán, melyen a másodikként célba érő Carlos Sainz, Lucas Cruz spanyol duó csak négy percet veszített az összetettben eddig gyűjtött közel 25 perces előnyéből.

A Hail és al-Ula közötti 417 kilométeres gyorsaságin elsőként záró Loebnek ez volt a 27. szakaszgyőzelme a Dakar történetében, de hátránya az összetettben még így is több mint 20 és fél perc az éllovas Sainzhoz képest.

A keddi etapon a harmadik helyet a Mathieu Serradori, Loic Minaudier francia kettős „csípte meg’, miután az összetettben harmadik helyen álló brazil Lucas Moraes sok időt veszített az utolsó néhány kilométeren, s végül a győztes Loebhöz képest több mint 11 perces hátránnyal hetedikként zárt.

A motorosoknál kedden a francia Adrien Van Beveren volt a leggyorsabb, és a Honda versenyzője ezzel a részsikerrel feljött az összetett harmadik helyére. Van Beveren több mint 11 perccel marad el az összetettben éllovas amerikai Ricky Brabectől, aki a keddi szakaszon 42 másodperc hátránnyal másodikként végzett. Brabec hétfőn még kevesebb, mint egy perccel vezetett a botswanai Ross Branch előtt, most azonban több mint hétpercesre duzzadt az előnye, Branch ugyanis a kilencedik szakaszon csak ötödik lett.

A kamionosoknál a Qualisport Racing triója, Kovács Miklós, Czeglédi Péter és Ács László a 18. eredménnyel zárta a szakaszt, az összetettben pedig a 15. pozícióból várja a folytatást.

A mezőny szerdán az al-Ula környéki 371 kilométeres gyorsasági szakaszt teljesíti majd. A Dakar-rali pénteken zárul.

Eredmények, 9. szakasz (al-Ula – al-Ula, 417 km gyorsasági):
autósok
1. Sebastien Loeb, Fabian Lurquin (francia, belga, Prodrive) 4:17:33 óra
2. Carlos Sainz, Lucas Cruz (spanyol, Audi) 4:14 perc hátrány
3. Mathieu Serradori, Loic Minaudier (francia, Century) 4:43 p h.

összetettben
1. Sainz, Cruz 37:50:57 óra
2. Loeb, Lurquin 20:33 perc hátrány
3. Lucas Moraes, Armand Monleon (brazil, spanyol, Toyota) 1:12:02 óra h.

motorosok
1. Adrien Van Beveren (francia, Honda) 4:36:36 óra
2. Ricky Brabec (amerikai, Honda) 42 másodperc hátrány
3. Pablo Quintanilla (chilei, Honda) 4:29 perc h.

összetettben
1. Brabec 40:53:49 óra
2. Ross Branch (botswanai, Hero) 7:09 perc hátrány
3. Van Beveren 11:16 p h.

Borítókép: epa11082907 Sebastien Loeb of France drves his Prodrive Hunter during Stage 9 of the 2024 Rally Dakar, from Hail to Al-Ula, Saudi Arabia, 16 January 2024. EPA/Aaron Wishart

További tartalmak