×

A vb-váltóverseny reggelén razziáztak a világbajnok sílövőnél

Mindössze néhány órával a sílövő-világbajnokság 4x7,5 kilométeres férfi váltóversenyének rajtja előtt tartott razziát az olasz rendőrség a világbajnok orosz Alekszandr Loginovnál, aki indul a délutáni viadalon.

Alekszandr Loginov (Fotó: EPA/Andrea Solero)A múlt szombaton sprintben vb-aranyérmet szerző sílövő és edzője szállását a 14:45-kor kezdődő váltóverseny reggelén kutatták át a dél-tiroli Antholz/Anterselva rendőrei, akiknek tájékoztatása szerint a razzia egy doppingellenes nyomozás része volt. A házkutatási parancsot kiadó bozeni/bolzanói ügyészség nem kívánt bővebb információval szolgálni a sajtónak.

Loginov arról számolt be, hogy a nyomozók a Nemzetközi Sílövő Szövetség (IBU) egyik munkatársának információi alapján nyomoznak, a razzia során a telefonját és a laptopját is lefoglalták.

Az oroszok felháborodtak a reggeli razzia miatt, zaklatásnak minősítve a házkutatást. „Csak a szokásos színjáték. Kora reggel jöttek, felverték az egész csapatot, mindezt a váltóversenyek előtt” – dühöngött az orosz szövetség elnöke, Vlagyimir Dracsev.

A 28 éves Loginov 2013-ban pozitív doppingtesztet produkált, 2014-ben két évre eltiltották. 2018-ban az osztrák rendőrség indított vizsgálatot doppingügyben az orosz sílövők ellen, akkor azonban végül ejtették a vádakat.