×

Shiffrin nem tudott visszatérni, Brignone nyerte a csonka világkupát összetettben

A koronavírus-járvány miatt a Nemzetközi Sí Szövetség (FIS) törölte a női alpesi világkupa-sorozat arei versenyeit, ezzel véget ért a szezon.

Federica Brignone (Fotó: EPA/Alessandro Della Valle)A svédországi helyszínen csütörtöktől szombatig három futamot – párhuzamos műlesiklást, óriás-műlesiklást, műlesiklást – terveztek lebonyolítani, és itt tért volna vissza hosszú kihagyása után az elmúlt három idény összetett győztese, az amerikai Mikaela Shiffrin. A FIS azonban – a honlapján megjelent közlemény szerint – a svéd közegészségügyi hatóság ajánlására törölte a versenyeket.

A nők számára így véget ért a vk-szezon, mivel a jövő hétre tervezett Cortina d'Ampezzó-i világkupa-döntőt már korábban törölték a járvány miatt.

Ez azt jelenti, hogy az olasz Federica Brignone pályafutása legnagyobb sikerét aratva megnyerte az összetett elsőnek jár nagy kristálygömböt, és az óriás-műlesiklás összetett győztesének járó kis kristálygömböt is hazaviheti. A műlesiklás és a párhuzamos műlesiklás pontversenyében a szlovák Petra Vlhova végzett az élen.

A férfiak számára – jelen állás szerint – szombaton és vasárnap a szlovéniai Kranjska Gorán zárul az idény.

Az összetett világkupa végeredménye:
1. Federica Brignone (olasz) 1378 pont
2. Mikaela Shiffrin (amerikai) 1225
3. Petra Vlhova (szlovák) 1189

A szakági világkupák győztesei:
lesiklás: Corinne Suter (svájci)
szuperóriás-műlesiklás: Suter
óriás-műlesiklás: Brignone
műlesiklás: Vlhova
kombináció: Brignone
párhuzamos műlesiklás: Vlhova