×

Vízbe fulladt a kétszeres világbajnok ausztrál hódeszkás

Vízbe fulladt Alex Pullin, az ausztrálok kétszeres világbajnok hódeszkása.

Arosa, 2020. július 8. 2011. március 25-én a svájci Arosában készített kép Alex Pullin kétszeres világbajnok ausztrál hódeszkásról. Pullint 2020. július 8-án eszméletlen állapotban találták Queensland híres partvidékén, az Aranyparton (Gold Coast). A 32 éves sportoló szigonyhalászaton volt a hírek szerint. A z életét hiába próbálták megmenteni, a mentősöknek nem sikerült újraéleszteniük. MTI/EPA/Keystone/Alessandro Della Bella
A tragédia szerdán történt a Gold Coast egyik strandjának közelében. A sportoló egyedül indult szigonyos halászatra és sziklaugrásra, a holttestét pedig egy mesterséges zátonyon találták meg. A kiérkező orvosi csapat megpróbálta újraéleszteni, de nem járt sikerrel.

A 32 éves Pullin vitte az ország zászlóját a 2014-es szocsi téli olimpia megnyitóján. Világbajnoki címeit 2011-ben és 2013-ban szerezte, és ott volt a 2010-es vancouveri, majd a 2018-as phjongcshangi ötkarikás játékokon is. Utóbbin hatodik helyen végzett.

Geoff Lipshut, az ausztrál téli sportokat felügyelő intézet ügyvezetője azt mondta: Pullin a múlt hónapban a visszavonulás mellett döntött, de hivatalosan ezt még nem jelentette be.