Musorujsag
Élő Eredmények

Hatalmasat bukott az osztrákok világbajnok síelője

Hatalmasat bukott az osztrákok világbajnok síelője

MTI
Pályafutását veszélyeztető sérülést szenvedett pénteken a világbajnok Nicole Schmidhofer a női alpesi síelők világkupa-sorozatának lesiklóversenyén a franciaországi Val d'Isere-ben.

Az osztrák sportoló orvosai szerint az első diagnózisnál jóval nagyobb a baj, ugyanis ficamos törést állapítottak meg a bal térdében, amelynek következtében valamennyi szalagja elszakadt. Egyelőre nem tudni, hogy egyáltalán folytathatja-e majd a karrierjét.

A grazi klinika illetékese úgy vélekedett, hogy először ismét a megfelelő helyzetbe kell hozni a csontot, amelyet ezután stabilizálnak, majd öt-tíz hét múlva kezdődhet a szalagok rehabilitációja.

„Jó kezekben vagyok, és nem gondolok a visszavonulásra. Nyolc-tíz hónap múlva újra síelni akarok” – jelentette ki a 31 éves Schmidhofer, aki eddig négy vk-viadalon győzött, 12-szer állt dobogóra és tavaly megnyerte a lesiklás vk-bajnokának járó kristálygömböt.

A pénteki verseny mintegy húsz percre félbeszakadt, miután az osztrák síző nem tudta bevenni az egyik kanyart, és nagy sebességgel átszakította a védőhálót. Végül hordágyon vitték le a pályáról.

További tartalmak