A 17 éves Láng Júliának az olimpiai kvóta a célja Svédországban

Négyből három szakágban lesz magyar versenyző a márciusi, stockholmi műkorcsolya-világbajnokságon, a női mezőnyben Láng Júlia képviseli a magyar színeket, aki a szakág vezetőjével, dr. Vardanjan Gurgen volt a Sporthíradó vendége.


Mivel az Európa-bajnokságot nem rendezték meg, a decemberi magyar bajnokság és a múlt heti hágai Challenge Cup eredménye döntött az indulók személyéről, szoros versenyben dőlt el, hogy női egyéniben a 17 éves Láng Júlia küzdhet a 2022-es pekingi olimpiai kvótáért, karrierje első felnőtt világbajnokságán.

„Nagyon sokat jelent számomra a felnőtt világbajnokság, hiszen kvalifikációs verseny az olimpiára. Sosem gondoltam arra, hogy én indulhatok, de minden versenyre próbálok a legjobban felkészülni, Pavuk Patrícia edzőm nagyon sokat segített és minden támogatást megkaptam a szövetségtől. Remélem, a világbajnokságon meg tudom mutatni, mire készültem” – nyilatkozta az M4 Sportnak Láng Júlia, a teljes interjút a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg.

Hozzátette, az olimpiai indulás kiharcolása a célja Svédországban.

„A legfőbb cél, hogy tökéletes rövidprogramot mutassak be, mert nélkül nagyon kevés az esély a kűrre, illetve a kvótára.”

Amennyiben a világbajnokságon nem jár sikerrel, ősszel még lesz egy pótkvalifikációs verseny, így marad lehetőség a javításra.

Vardanjan Gurgen elárulta, a többszörös magyar bajnok és olimpikon Tóth Ivett betegség miatt nem tudott felkészülni a magyar bajnokságra, de már edzésben van.

A párosoknál Chthcetinina Ioulia és Magyar Márk, jégtáncban pedig Yanovskaya Anna és Lukács Ádám száll versenybe a kvótaszerzésért.