Musorujsag
Élő Eredmények
×

Tízfős magyar csapat indul a montreali rövidpályás gyorskorcsolya-vb-n

Tízfős magyar csapat indul a montreali rövidpályás gyorskorcsolya-vb-n

mti
Tízfős csapat képviseli a magyar színeket áprilisban a rövidpályás gyorskorcsolyázók montreali világbajnokságán.

Kósa Lajos, a magyar szövetség (MOKSZ) elnöke arról számolt be a MOKSZ közösségi oldalán, hogy a férfiaknál az olimpiai bajnok és összetett vb-címvédő Liu Shaoang mellett Jászapáti Péter, Nógrádi Bence, Talabos Attila és Bontovics Balázs alkotja a csapatot, míg a nőknél Jászapáti Petra, Kónya Zsófia, Sziliczei-Német Rebeka, Somogyi Barbara és Somodi Maja szerepel majd.

“A jövő csapatát keressük és építjük, hiszen új olimpiai ciklus kezdődött. Immár Milánóra kell készülni, szerencsére van kihez nyúlni” – fogalmazott a sportvezető, aki kiemelte, hogy a női csapat átlagéletkora mindössze 21,8 év, míg a férfiaké még ennél is fiatalabb 20,4 évvel.

Bánhidi Ákos, a válogatott edző-menedzsere az MTI-nek megerősítette, hogy bár eredetileg a női váltó nem kvalifikálta magát a vb-re, de a visszalépések miatt mégis indulhat.

Az már egy hete eldőlt, hogy a magyarok legjobbjai közül Liu Shaolin Sándor és Krueger John-Henry nem vesz részt a vb-n.

A sportág világbajnokságát eredetileg márciusban rendezték volna, de az időpontot három héttel elcsúsztatták, így április 8. és 10. között zajlik majd Montrealban.

Borítókép: A győztes Liu Shaoangnak (b2) gratulál Li Csul Von videóelemző (j) a férfi rövidpályás gyorskorcsolyázók 500 méteres versenyének döntője után a Fővárosi Fedett Stadionban a pekingi téli olimpián 2022. február 13-án. MTI/Kovács Tamás

További tartalmak