Musorujsag
Élő Eredmények
×

A nők és a férfiak is kikaptak a curling-Eb-n

A nők és a férfiak is kikaptak a curling-Eb-n

mti
A házigazda Svédországtól is kikapott a magyar női csapat az Östersundban zajló curling Európa-bajnokságon, ezzel kiesett az élvonalnak számító A divízióból. Vereséggel folytatta szereplését a másodosztályt jelentő B divízióban szereplő férfi csapat is, amely simán kikapott Hollandiától.

A Bíró Bernadett, Halász Csilla, Schrotter-Nagy Tímea, Bíró Blanka összeállítású női együttes 8-4-es vereséget szenvedett, így – Lettországhoz hasonlóan – továbbra is nyeretlenül, hét vereséggel az utolsó helyen áll. A magyarok pénteken a norvégoktól 10-4-re, szombaton a németektől 12-1-re, vasárnap a dánoktól 9-1-re és a törököktől 11-2-re, hétfőn pedig az olaszoktól 13-2-re és a svájciaktól 12-4-re kaptak ki.

A nőknél a tíz résztvevő körmérkőzést vív egymással, és az utolsó két csapat, azaz Magyarország és Lettország kiesett az A divízióból, míg a legjobb négy az elődöntőbe jut. A magyar női válogatott azért szerepelhet a legjobbak között, mert onnan az orosz válogatottat – az ukrajnai háború miatt – kizárták.

A férfiaknál a tízendes találkozó már a hatodik felvonás után véget ért, mivel a hollandok 7-1-re vezettek úgy, hogy az első öt endben csak ők szereztek pontot. A Kiss Zsolt, Czermann Kristóf, Balázs Dávid, Kalocsay Ottó összeállítású férfi csapatnak két győzelem mellett ez volt a harmadik veresége: szombaton a Belgium felett aratott 9-6-os győzelemmel mutatkozott be az Eb-n, majd vasárnap délelőtt a szlovénokat 9-4-re verte, délután pedig 9-1-re kikapott az osztrákoktól, míg hétfőn a lettekkel szemben maradt alul 12-5-re.

A férfiaknál a B divízióból két gárda feljut az élvonalat jelentő A-ba, kettő pedig kiesik a C-be.

nők, A divízió:
Svédország-Magyarország 8-4

férfiak, B divízió, B csoport:
Hollandia-Magyarország 7-1

További tartalmak