Musorujsag
Élő Eredmények

Bányai Attila aranyérmes a téli európai ifjúsági olimpián

Bányai Attila aranyérmes a téli európai ifjúsági olimpián

m4sport.hu
Bányai Attila megnyerte a férfi szuper-óriásműlesiklást az olasz Alpokban rendezett XVI. Téli Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál (EYOF) zárónapján.

„Nagyon boldog vagyok, hogy sikerült nyernem, segített a szezon elején szerzett sok-sok tapasztalat, hiszen Amerikában voltam előfutó női Super G-n és lesikláson is, ráadásul a gyors számok mindig is az erősségeim voltak – idézi Bányai Attilát a magyar szövetség Facebook-oldala. – A pálya nem volt különösen nehéz, ám éppen ezért nagyon szoros volt a verseny, kis különbségek alakultak ki az élmezőnyben, minden egyes századmásodpercért meg kellett küzdeni. Ha őszinte akarok lenni, vártam magamtól a jó helyezést, most azt is megtudtam, hogy ez a valaha volt legjobb magyar eredmény EYOF-on alpesi síben – ennek is örülök, mert a hazámnak szereztem ezt az aranyat. Nem volt hibátlan futam, a pálya elején egy kicsit túlhúztam egy ívet, de ha azt nem úgy csinálom, talán másképp jött volna ki a sebesség, úgyhogy összességében jó volt.”

A fiatal magyar alpesi síző múlt héten lesiklásban ezüst-, szuperóriás-műlesiklásban bronzérmes lett az U18-as kategóriában a junior világbajnokságon.

A magyar csapatnak ez volt a nyolcadok érme, korábban a magyar rövidpályás gyorskorcsolya-válogatott öt arany-, egy ezüst- és egy bronzérmet gyűjtött a mostani EYOF-on.

Borítókép: Facebook / Hungarian Ski Association

További tartalmak

Kapcsolódó hírek