Musorujsag
Élő Eredmények

Huszadik lett a magyar jégtáncospáros a szaitamai világbajnokságon

Huszadik lett a magyar jégtáncospáros a szaitamai világbajnokságon

MTI
A kűrben és összesítésben is a 20. helyen végzett az Ignateva Mariia, Szemko Danijil Leonyidovics magyar jégtáncospáros a Szaitamában zajló műkorcsolya- és jégtánc-világbajnokságon.

A vb hivatalos eredményközlő oldala alapján az orosz születésű Ignateva és az ukrán származású Szemko a magyar idő szerint szombat hajnali szabadkorcsolyázásban 93,63 pontot kapott a gyakorlatára, összesítésben pedig 157,51 ponttal zárt.

A magyar jégtáncos duó ezzel túlszárnyalta a tavalyi teljesítményét, akkor ugyanis a 22. helyen végzett, és lemaradt a kűrről.

A verseny második részében nem változott a ritmustánc után kialakult sorrend az élen, így az amerikai Madison Chock, Evan Bates jégtáncos duó nyerte az aranyérmet az olasz Charlene Guignard, Marco Fabbri és a kanadai Piper Gilles, Paul Poirier kettős előtt. A 30 éves Chock és a nála négy évvel idősebb Bates pályafutása során először végzett az első helyen nagy világversenyen.

A férfiak versenyét a hazai szurkolók nagy örömére a japán Uno Soma nyerte, aki megvédte címét. Mögötte a dél-koreai Csa Dzsun Hva lett a második, az orosz-üzbég szülők gyermekeként az Egyesült Államokban született és amerikai színekben is versenyző, 18 éves Ilia Malinin pedig a harmadik. Magyar korcsolyázó nem indult a férfiaknál, Vlasenko Aleksandr egészségi probléma miatt nem vehetett részt a vb-n.

jégtánc, világbajnok:
Madison Chock, Evan Bates (Egyesült Államok) 226,01 pont
2. Charlene Guignard, Marco Fabbri (Olaszország) 219,85
3. Piper Gilles, Paul Poirier (Kanada) 217,88
…20. Ignateva Mariia, Szemko Danijil Leonyidovics 157,51

férfiak, világbajnok:
Uno Soma (Japán) 301,14 pont
2. Csa Dzsun Hva (Koreai Köztársaság) 296,03
3. Ilia Malinin (Egyesült Államok) 288,44

Borítókép: Szaitama, 2023. március 24. Ignateva Mariia és Szemko Danijil Leonyidovics bemutatja ritmustáncát a jégtáncosok versenyében, a szaitamai műkorcsolya- és jégtánc-világbajnokságon 2023. március 24-én. MTI/EPA/Majama Kimimasza

További tartalmak