Musorujsag
Élő Eredmények

Sebestyén Júlia vezetésével 40 év után indult újra az FTC műkorcsolya-szakosztálya

Sebestyén Júlia vezetésével 40 év után indult újra az FTC műkorcsolya-szakosztálya

m4sport.hu
A sportág első női magyar Európa-bajnokának vezetésével indul újra a műkorcsolya-szakosztálya Ferencvárosi Torna Clubban. Sebestyén Júlia válogatott tanítványai a Budapest Trophy 2023-as versenyén már ferencvárosi színekben indulnak.

„Nagy megtiszteltetés és nagy öröm, hogy a Fradi-család tagjai lettünk. Az elmúlt időszakban kiemelkedő eredményeket értünk el tanítványaimmal. Itt azonban nem szerettünk volna megállni, tovább akartunk fejlődni, ehhez azonban nagy lépés és profi háttér kell. Ezt a profi hátteret biztosítja nekünk a Ferencváros” – mondta Sebestyén Júlia, aki teljes csapatával együtt érkezett a Ferencvárosi Torna Club kötelékébe.

Korábban, több mint tíz éve saját klubjában, a Sebestyén KSE-ben készültek a fiatalokkal, akik közül kikerült már több utánpótlás és felnőtt válogatott sportoló is.

„A Ferencvárosi Torna Clubban évtizedes hagyományai vannak a műkorcsolyának, öröm és büszkeség, hogy ezt a szép hagyományt most folytatni tudjuk. Fiatal, tehetséges sportolók csatlakoztak hozzánk, akik nemzetközi versenyeken is bizonyítottak már, itt pedig minden adott lesz ahhoz, hogy tovább fejlődjenek” – mondta Nyíri Zoltán, klubunk ügyvezető alelnöke.

Sebestyén 9 alkalommal nyerte meg a magyar bajnokságot, 4-szer szerepelt olimpián. 2004-ben Budapesten megnyerte az Európa-bajnokságot.

Az FTC korcsolya szakosztálya 1951-ben alakult, de a gyorskorcsolya szakág 1957-ben, a műkorcsolya szakág 1982-ben szűnt meg. Előbbi 2019-ben már újjáalakult, most több mint 40 év után pedig a pontozásos ágazat is.

„Sebestyén Júlia és csapata a hétvégén, a péntektől vasárnapig a Vasas Jégcentrumban rendezett Budapest Trophy 2023 nemzetközi versenyen már ferencvárosi színekben indul”olvasható az FTC közleményében.

Borítókép: fradi.hu

További tartalmak