Musorujsag
Élő Eredmények

Sziliczei-Német ismét 10. 1500 méteren, újra B döntős a női váltó a rövidpályás gyorskorcsolya vk-n

Sziliczei-Német ismét 10. 1500 méteren, újra B döntős a női váltó a rövidpályás gyorskorcsolya vk-n

MTI
Sziliczei-Német Rebeka 10. helyen végzett női 1500 méteren a rövidpályás gyorskorcsolyázók montreali világkupaversenyén, ahol a női váltó vasárnap a B döntőben szerepelhet.

 

A sorozat eredményközlője szerint a leghosszabb táv elődöntőjében a magyar ellen szabálytalanságot követtek el, ellenfelét kizárták, ő pedig a B döntőbe jutott, ahol negyedik helyen ért célba, összesítésben pedig a 10. lett. Az aranyérem a dél-koreai Kim Gil Li nyakába került.

A legrövidebb távon, 500 méteren Kónya Zsófia a negyeddöntőben búcsúzott – győzött a kanadai Rikki Doak -, míg a Bácskai Sára Luca, Kónya Zsófia, Somodi Maja, Sziliczei-Német összeállítású női váltó az elődöntőben nagy csatában dél-koreaiak és a hollandok mögött harmadik helyen ért célba, így vasárnap a B döntőben szerepelhet.

A férfiaknál 1500 méteren Jászapáti Péter az elődöntőben futamában utolsóként zárt, így nem jutott tovább, itt a kanadai William Dandjunou győzött, míg 500-on a magyar színekben olimpiai bajnok Liu Shaolin a kanadai Jordan Pierre-Gilles mögött második lett, testvére, Liu Shaoang pedig ötödikként ért célba. A Bácskai, Nógrádi Bence, Sziliczei-Német, Tiborcz Dániel összeállítású mixváltónak a negyeddöntő jelentette a végállomást, akárcsak a férfi stafétának (Bontovics Balázs, Jászapáti, Nógrádi, Tiborcz).

Vasárnap 1000 és ismét 1500 méteren hirdetnek bajnokot, valamint ekkor rendezik a női és férfi váltok A és B döntőit is.

 

Borítókép: Szöul, 2023. március 11. A kanadai Kim Boutin, az amerikai Corinne Stoddard, a magyar Sziliczei-Német Rebeka, a kínai Cang Ji-cö és a kanadai Claudia Gagnon (b-j) a szöuli rövidpályás gyorskorcsolya-világbajnokság nõi 1500 méteres versenyének elõdöntõjében 2023. március 11-én. MTI/EPA/Dzson Hon Kjun

További tartalmak