Musorujsag
Élő Eredmények

Bánhidi Ákos: Sikerült megmutatni, hogy érdemes bekapcsolni a televíziót

Bánhidi Ákos: Sikerült megmutatni, hogy érdemes bekapcsolni a televíziót

MTI
Bánhidi Ákos ágazati igazgató szerint a bronzéremnél is előremutatóbb volt, hogy a magyar csapat legjobb versenyzőjét nélkülözve is négy döntős szereplést tudott felmutatni a múlt heti, gdanski rövidpályás gyorskorcsolya Európa-bajnokságon.

„Érthető, hogy a szurkolók és a támogatók érmekben élik meg az eredményességet, ez egy kicsit átragad ránk is. De most az volt a fontos, hogy bebizonyítsuk, továbbra is jól prosperálunk, ott vannak a magyarok a döntőkben. Sikerült megmutatni, hogy érdemes bekapcsolni a televíziót. Persze nem az a kérdés, mint a Liu fivérek korszakában, hogy arany- vagy ezüstérem lesz, de azért hajtunk, hogy ezekből a döntős szereplésekből minél többet éremre váltsunk” – értékelt az MTI-nek a szakember, aki azt is hangsúlyozta, hogy a négy finálét négy különböző ember vagy váltó érte el, illetve a férfiak és a nők is két-két döntőben vettek részt.

Bánhidi Ákos szerint a kiemelés elejére kívánkozik Jászapáti Péter, aki egyrészt 1000 méteren ötödik lett, másrészt a férfi staféták elődöntőjében az egyéniben mindhárom távon győztes olasz Pietro Sighel megelőzésével fináléba segítette a magyar négyest, amely végül negyedik lett.

„Annak az útnak még csak az elején jár, ami a fiatal felnőttet és a felnőtt férfit megkülönbözteti egymástól. Könnyed mozgású, jó technikájú versenyző, akinek a legjobbak ellen is van keresnivalója. Ezeket most kezdi megélni pszichésen és mentálisan. Precíz és intelligens srác, aki nagyon sokoldalú és folyamatosan fejleszti önmagát” – mondta Bánhidi, aki a 20 éves gyorskorcsolyázó vállsérülésére és kerékpáros balesetére utalva kiemelte, iszonyatos mélypontokról képes visszajönni köszönhetően a tudatosan felépített, elképesztő fizikai állapotának.

„Nyugodtan befűzheti a góllövő cipőt, mert van esélye gólt lőni” – fogalmazott.

A szakvezető kifejezetten büszke volt a férfi váltó teljesítményére, kiváltképpen annak tükrében, hogy mind a négyen – Jászapáti mellett Bontovics Balázs, Nógrádi Bence és Tiborcz Dániel – csere nélkül „végigtolták” a három futamot. Úgy vélte, a kvartett tagjai folyamatosan lépkednek előre, nagy odaadással végzik a munkát, ennek köszönhetik a mostani finálét.

„Most Sziliczei-Német Rebeka nevéhez kötődik a jó sorozatunk folytatása. Büszke lehet rá és nagyon megérdemelte. A világkupákon folyamatosan olyan futamokat produkált, hogy hajszállal maradt le a döntőkről. Futballhasonlattal élve, eleget rugdosott kapura ahhoz, hogy most a kapufáról befele pattanjon a labda” – utalt arra Bánhidi, hogy a Ferencváros versenyzője részben eséseknek köszönhette harmadik, míg Kónya Zsófia a negyedik helyét 1500 méteren. Ugyanakkor hangsúlyozta, a döntős szereplések egyike sem a szerencsének volt köszönhető, azokat mindenki a jégpályán harcolta ki.

„Az olimpiai bajnok Liu Shaolin Sándor és Liu Shaoang távozása után, illetve a betegség miatt hiányzó Jászapáti Petra nélkül kifejezetten lenyűgözött, ahogy prosperált a csapatunk ezen a kontinensviadalon” – zárta összegzését Bánhidi.

A magyarok Sziliczei-Német szombati bronzérmének köszönhetően folytatták a 2006 óta tartó jó sorozatukat, ugyanis azóta minden kontinensviadalon volt dobogós helyezésük.

A sportág idénye februárban a világkupa-sorozat két európai állomásával folytatódik, majd márciusban a rotterdami világbajnoksággal zárul.

Borítókép: Bánhidi Ákos (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

További tartalmak