Musorujsag
Élő Eredmények

„Keményebben edzünk, a csapattársak is erősebbek” – Liu Shaolin Sándor az országváltásról

„Keményebben edzünk, a csapattársak is erősebbek” – Liu Shaolin Sándor az országváltásról

m4sport.hu
Bő egy évvel ezelőtt váltott kínai színekre a Magyarországnak olimpiai aranyérme(ke)t is nyerő rövidpályás gyorskorcsolyázó testvérpár. Liu Shaoang és Liu Shaolin Sándor a rotterdami világbajnokságon az M4 Sport helyszíni riporterének, Farkas Mártonnak meséltek az országváltás következményeiről, aktuális formájukról, céljaikról.

„Jól vagyunk, köszönjük. Nem változott semmi, ugyanúgy edzünk, számunkra a fejlődés van fókuszban, mit tudunk tenni a sportágért. Szeretnénk olyan sikeresek lenni, mint eddig. Szerencsére jó közegben vagyunk, egy olyan edzőkomplexumban készülünk, ahol minden feltétel adott, a legjobb kezekben vagyunk” – mondta az M4 Sportnak Liu Shaoang.

„Kihagytunk egy évet, fel kellett venni újra a ritmust, még nem mondanám, hogy százszázalékosan visszatértünk, ehhez idő kell. Az első néhány világkupán jól teljesítettünk, ha ebbe a ritmusba visszaszállunk, az eredmények még jobbak lesznek. Nem érzem, hogy fizikailag annyira topon lennék, kettős érzéseim vannak ezzel kapcsolatban” – mesélte a kétszeres olimpiai bajnok.

A világbajnoksággal kapcsolatban elárulta, pozíciószerzés zajlik a jövő évi, pekingi vb-re, itt szeretnék mind a három távon a maximális kvótákat megszerezni egyéniben Kínának. Kiemelte, Rotterdamban kiváló a hangulat, de a jéggel volt némi problémája, hiszen túl gyorsan olvadt.

Liu Shaolin Sándor számára is hozott némi változást az elmúlt időszak: szemüveges lett, így most már kontaktlencsében versenyez, ám mint mondta, hozzászokott már.

„Nem voltak nehézségek, be tudtunk illeszkedni, apukánk révén már kiskorunktól tapasztaltuk a kínai kultúrát, illetve kínai nagyszüleink is sokat voltak Magyarországon – mesélt az országváltás hátteréről Liu Shaolin Sándor. – Sokkal keményebben edzünk, a csapattársak is erősebbek, a szint is magasabb. Reméljük, hogy ezt a versenyen is meg tudjuk mutatni.”

A korábban magyar színekben lévő versenyző kiemelte, a szezon végére elfáradt, de a világbajnokságon még teljesíteniük kell. Ahogy Shaoangnak az 500 méter, úgy Sándornak csak az 1000 jutott egyéniben a világbajnokságon.

„Jól érzem magam, az első futamban nem kockáztattam, utána kicsit sokat vezettem, de jól sikerült az is. Nem zavar, hogy csak egy egyéni számom van, néha még jól is jön, azért küzdünk, hogy a pekingi vb-n maximális létszámmal tudjunk indulni” – hangsúlyozta ki Liu Shaolin Sándor is.

A rövidpályás gyorskorcsolya-világbajnokságot szombaton és vasárnap az M4 Sport+-on és az m4sport.hu-n követhetik élőben.

Borítókép: M4 Sport

További tartalmak