Musorujsag
Élő Eredmények

Bánhidi Ákos: Az olimpiáig szeretnénk eljutni oda, hogy mi is borsot törhessünk a nagyok orra alá

Bánhidi Ákos: Az olimpiáig szeretnénk eljutni oda, hogy mi is borsot törhessünk a nagyok orra alá

m4sport.hu
A gyorskorcsolyázók csapatmenedzsere szerint elismerésre méltó, hogy a junior és felnőtt vb-ken hat érmet hozott a magyar short track.

A vasárnapi magyar érdekeltségű versenyeken Kónya Zsófia 1000 méteren kiesett a negyeddöntőben. a magyar női váltót sárga lapos kizárással sújtották a kisdöntőben, így az utolsó helyre sorolták a rövidpályás gyorskorcsolyázók rotterdami világbajnokságán.

A versenyek után Bánhidi Ákos, a magyar együttes csapatmenedzsere értékelt az M4 Sportnak. Kiemelte, az idei junior és felnőtt vb-ken hat érmet hozott a magyar short trac, ugyanakkor a most zárult világbajnokságon elsősorban a hölgyek voltak dominánsak. Külön örült annak, hogy Jászapáti Petra vissza tudott jönni a csapatba és sokat tudott segíteni a többieknek.

Ami a fő célunk volt, hogy megmutassuk, létezünk és dolgozunk, az megtörtént. Igyekszünk mi is erősíteni, ezt látni a nemzetközi mezőnyön is. Vannak komoly elképzeléseink, hogy tudjuk erősíteni nagyon tehetséges korcsolyázóink sorát. A fiatalokat integrálni kell, ne felejtsük el, hogy a lányoknál azért van egy junior világbajnok váltónk. Érdemes figyelni azért azt a fluktuációt, ami az országok között megy, gondoljunk csak például a verhetetlennek tűnő kínai váltóban, egyetlen Kínában született versenyző van” – mondta a szakember.

A jeges sportágakban nagyhatalmak vannak, így a mi szakágunkban is. Gyorskorcsolyában ezek Kína, Korea, Kanada és Hollandia hosszú évek, évtizedek óta tartják ezt a magas szintet. Látni kell hozzá, mekkora létszámban űzik ezt a szép sportot, és milyen infrastruktúrával dolgoznak. Ezek az országok rettenetes erőket mozgatnak, mindent megtesznek, hogy őrizzék a helyüket. A többiek, így mi is, keresgéljük a helyünket és a lehetőséget, hogy borsot törjünk a nagyok orra alá” – mondta a lehetőségekről Bánhidi.

Elárulta, idén már együtt dolgoztak a holland és belga csapattal, jövőre lehet a lengyeleket is bevonják ebbe az együttműködésbe. „Megvannak az elképzeléseink, a jelenlegi versenyzőinket jól menedzselni, és az olimpiáig eljutni oda, hogy képesek legyünk a legjobbakat legyőzni„.

Mivel külön szakvezetés van a női és a férfi csapatnál, és ennek akkreditálható létszáma korlátozott, én inkább hátrébb vonulok és fentről nézem a versenyeket. technikailag már ilyen feladataim lesznek A legfontosabb, hogy koordináljam a szakvezetők munkáját, már nem a jég mellett kell álljak, igyekszem háttérbe vonulni, és hagyni, hogy az ő fiatalos lendületük érvényesüljön” – mondta azzal kapcsolatban mekkora változás számára, hogy már nem a jég mellől, hanem a videóelemzők közül nézi a versenyeket. .

 

 

Borítókép: Bánhidi Ákos (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

További tartalmak