Musorujsag
Élő Eredmények

Halep először, Serena Williams nyolcadszor nyerhet Wimbledonban

Halep először, Serena Williams nyolcadszor nyerhet Wimbledonban

MTI
Simona Halep után Serena Williams jutott be másodikként a női egyes szombati döntőjébe a wimbledoni teniszbajnokságon. Amíg a román játékos pályafutása során először játszhat finálét a füves pályás Grand Slam-tornán, addig az amerikai sztár immár 11. alkalommal szállhat harcba a végső győzelemért.

A tavaly is döntős, 37 éves Williams a nála négy esztendővel fiatalabb cseh Barbora Strycovával csapott össze a csütörtöki elődöntőben, a rivális karrierje során először szerepelhetett a legjobb négy között GS-tornán.

A 11. helyen kiemelt volt világelső végig remekül teniszezett, mindkét szettben kétszer brékelte a világranglistán 54. Strycovát, s alig több mint egy óra elteltével fogadhatta ellenfele gratulációját.

A hetedik helyen kiemelt volt világelső Simona Halep végig jobban játszott az élete első Grand Slam-elődöntőjében szereplő riválisnál, az ukrán Jelina Szvitolinánál, az első szettben mindössze egy, a másodikban pedig csupán három gémet veszített.
A meccs 1 óra 14 percig tartott.

 Simona Halep első wimbledoni döntőjére készülhet. EPA/BEN STANSALL / POOL EDITORIAL USE ONLY/NO COMMERCIAL SALES

Serena Williams egyesben eddig hétszer diadalmaskodott Wimbledonban (2002, 2003, 2009, 2010, 2012, 2015, 2016), összesen pedig 23 Grand Slam-győzelemnél jár, s ha szombaton legyőzi Halepet, 24 elsőségével beállítja az ausztrál Margaret Court rekordját.

Eredmény:

nők, egyes, elődöntő:

S. Williams (amerikai, 11.)-Strycova (cseh) 6:1, 6:2
Halep (román, 7.)-Szvitolina (ukrán, 8.) 6:1, 6:3

További tartalmak