Nadal - Medvegyev döntőt rendeznek a US Openen

Mindkét teniszező háromszettes mérkőzésen jutott tovább az elődöntőből.

Rafael Nadal és Danyiil Medvegyev jutott be az amerikai nyílt teniszbajnokság vasárnapi fináléjába. A második helyen kiemelt spanyol Nadal a 24. helyen rangsorolt olasz Matteo Berrettinit győzte le három szettben, a mérkőzés 2 óra 39 percig tartott. A másik elődöntőben az orosz Danyiil Medvegyev a bolgár Grigor Dimitrovnál bizonyult jobbnak a 2 óra 41 perces összecsapáson.

A korábbi világelső, jelenleg második Nadal az első szettet csak rövidítésben tudta megnyerni, s a második játszmában is sokáig jól tartotta magát vele szemben az olasz teniszező, végül azonban az esélyeknek megfelelő végeredmény született. A 33 esztendős Nadal most 15. alkalommal szerepel a US Openen, s eddig három alkalommal - 2010, 2013, 2017 - sikerült megnyernie a tornát. Ha ezúttal is az élen végez, 19. Grand Slam-sikerét aratja, s megközelíti a 20 tornagyőzelemmel a férfiak  örökranglistáján első svájci Roger Federert.

Medvegyev az első orosz 2005 óta, aki be tudta küzdeni magát a döntőbe GS-tornán. Fináléba jutásával a hétfőtől érvényes világranglistán az ötödikről a negyedik helyre ugrik előre. A 23 éves Medvegyev legutóbb augusztusban, Montrealban mérkőzött Nadallal, s akkor a spanyol 6:3, 6:0-val simán diadalmaskodott ellene.

 

Eredmények:
férfi elődöntő:
Nadal (spanyol, 2.)-Berrettini (olasz, 24.) 7:6 (8-6), 6:4, 6:1
Medvegyev (orosz, 5.)-Dimitrov (bolgár) 7:6 (7-5), 6:4, 6:3