Musorujsag
Élő Eredmények

„Az egekig ér” a 19 éves US Open-győztes önbizalma

mti
A US Open döntőjében Serene Williamst legyőző Bianca Andreescu szerint mentális fegyelme és sajátos játékstílusa volt a siker kulcsa.
Bianca Andreescu a bajnoki trófeával, miután 6:3, 7:5 arányban győzött Serena Williams ellen az amerikai nyílt teniszbajnokság döntőjében 2019. szeptember 7-én (Fotó: MTI/EPA/John G. Mabanglo) Bianca Andreescu a bajnoki trófeával, miután 6:3, 7:5 arányban győzött Serena Williams ellen az amerikai nyílt teniszbajnokság döntőjében 2019. szeptember 7-én (Fotó: MTI/EPA/John G. Mabanglo)

Mint arról korábban beszámoltunk, a 19 éves kanadai teniszező két szettben legyőzte a 23-szoros Grand Slam-tornagyőztes Serena Williamst az amerikai nyílt teniszbajnokság fináléjában, ezzel pedig elmondhatja magáról, hogy március óta nem veszített mérkőzést.

„A tavalyi év nem volt könnyű időszak az életemben, mert sérülésekkel küzdöttem, de hittem magamban, keményen dolgoztam, és megőriztem a lendületet, a magabiztosságot” – nyilatkozta a meccs után a győztes. Hozzátette, március óta nem kapott ki, ezért most „az egekig ér” az önbizalma.

A friss bajnok úgy fogalmazott, amikor a saját stílusában játszik, az senkinek nem tetszik, mert másként teniszezik, mint a többiek, előszeretettel alkalmaz ritmusváltásokat.

Andreescu a tavalyi év végén még csak a 178. helyen állt a világranglistán, a jövő hét elején viszont már az ötödik lesz. Meglátása szerint jelentős előretörése nagyrészt a mentális fegyelem fejlesztésének köszönhető.

„Odajött hozzám az öltözőben, és néhány igazán szép dolgot mondott, amiket mostantól nagyon hosszú ideig a szívemben őrzök” – mesélte ellenfeléről, Serena Williamsről. Hozzátette, rengetegen felnéznek rá, nagyon sok sportolót inspirál a játékával és a pályán kívüli viselkedésével, cselekedeteivel egyaránt.

Serena Williams bosszankodik a Bianca Andreescu elleni US Open-döntőben 2019. szeptember 7-én (Fotó: MTI/EPA/Brian Hirschfeld)

Williams kijelentette, elsősorban nem a rekorddöntés a célja, „csupán” egy újabb Grand Slam-tornát szeretne nyerni, és rendkívül bosszantó számára, hogy ez most sem sikerült.

„Nem játszottam a legjobban. Lehettem volna jobb is. Most ez az egyetlen vigaszom. Nagyon közel vagyok az újabb sikerhez, mégis olyan távol…” – vélekedett.

Mindketten egyetértettek abban, hogy hasonló a játékuk: rendkívül keményen harcolnak és agresszív stílusban teniszeznek.

További tartalmak