Musorujsag
Élő Eredmények

Fucsovics főtáblás Bécsben

Fucsovics főtáblás Bécsben

mti
Fucsovics Márton a második selejtezős mérkőzését is megnyerte, ezzel a főtáblára került a 2,4 millió euró (770 millió forint) összdíjazású bécsi keménypályás férfi tenisztornán.

A világranglistán 69. helyezett magyar játékos csaknem háromhetes kihagyás után az ausztriai viadalon tért vissza, miután kikúrálta részleges izomsérülését. Szombaton a fehérorosz Jegor Geraszimovot két szettben legyőzte, így vasárnap a főtáblára kerülésért lépett pályára az olasz Stefano Travaglia (83.) ellen.

Fucsovics az első játszmában 3:2-es vezetésénél elvette ellenfele adogatójátékát, ez pedig elég volt a szettelőnyhöz. A második szakaszban az olasz lényegesen pontosabb volt, a magyar játékos az első két szervagémjét elbukta. A harmadik szakaszban viszont javított, 3:2 és 5:2 után brékelt, ezzel 1 óra 54 perc alatt megnyerte a mérkőzést.

A 27 éves Fucsovics kellemes emlékeket őrizhet a Stadthalléról, ugyanis tavaly a főtáblán a kanadai Felix Auger-Aliassime-t és az olasz Fabio Fogninit legyőzve a negyeddöntőig menetelt Bécsben. Ezúttal a főtábla első fordulójában – a 16 közé jutásért – az olasz Lorenzo Sonego (56.) lesz az ellenfele, hétfőn 15 órától.

selejtező, 2. forduló:
Fucsovics Márton (3.)-Stefano Travaglia (olasz) 6:3, 1:6, 6:2

További tartalmak