Babos: Elképesztő Navratilovához és Davenporthoz csatlakozni

Kristina Mladenoviccsal az oldalán megvédte címét, és sorozatban harmadszor lett világbajnok Babos Tímea, aki a Kossuth Rádiónak adott nyilatkozatában idézte fel az elmúlt napok menetelését.

A lebonyolítás megváltoztatásától függetlenül, hogy ezúttal két négyes csoportra osztották a mezőnyt, és nem végig egyenes kieséses rendszerben zajlott a viadal, ugyanúgy hibátlan mérleggel zártak, mintha ezúttal sem fért volna bele a botlás.

A magyar teniszező szerint a döntőben szinte tökéletes meccset játszottak, megfelelő taktikával, végig összeszedetten. Ettől függetlenül idő kell, hogy feldolgozza a triplázást. „Elképesztő hallani, hogy eddig két embernek sikerült, Navratilovának és Davenportnak. Ehhez a névsorhoz csatlakozni az valami elképesztő. Nagyon örülök, hogy veretlenként meg tudtuk nyerni ezt a vébét.”

Az elődöntőt viszont a sírból hozták vissza. „Igazából azt beszéltük, hogy lehettünk volna már a zuhany alatt is, annyira nem nekünk állt az a meccs, de valahogy sikerült nyerni.” Ez volt az a meccs, ahol legkevésbé játszottak jól és nagyon-nagyon kellett küzdeniük – értékelt, de a 6-1-re elbukott első szettet azért árnyalta is. „Az, hogy egy pont dönt negyven mindnél, azért nehezíti a játékosok dolgát, és jobban kiegyenlíti a mezőnyt. Így azt a szettet úgy buktuk el, hogy lehetett volna hat egy ide is, ha csak a statisztikát nézzük.”

Aztán a tie-breakes döntő játszmában 7-3-ról fordítottak, így nem tagadta, érzelmileg is az volt a legnehezebb mérkőzésük. De kiélezett szituációban kellően bátrat húzott Babos, mikor 8-8-nál kikérte a sólyomszemet. „Valóban azt gondolom, életem eddigi challenge-e. Az, hogy végig ott maradtunk velük és küzdöttünk, az kifizetődött a végén.”

Úgy érzi, Mladenoviccsal kiválóan egészítik ki egymást, erősítik egymás erényeit, miközben elfedik a másik gyengéit, de mégsem ezt említi elsősorban sikereik okaként. „Ha valamit ki lehet emelni, – mert sokan tudnak együtt jól játszani –, amiben mi különlegesebbek vagyunk, az az, hogy ennyire jóban vagyunk és hogy ennyire össze tudunk tartani.”

Babos karrierje 23. tornáját nyerte párosban, és mint meg is erősítette, korábbi világelsőként, évek óta top 10-esként a minél rangosabb trófeák gyűjtése motiválja. 

A Babos Tímeával készült teljes interjút a lejátszót elindítva hallgathatja meg.