Musorujsag
Élő Eredmények

Rafael Nadal meccslabdát hárítva fordított az ATP-világbajnokságon

MTI
A világelső Rafael Nadal három szettben legyőzte szerdán az orosz Danyiil Medvegyevet a Londonban zajló férfi tenisz-világbajnokság negyedik napján.
Nadal a US Open-döntőhöz hasonlóan hatalmas csatát vívott Danyiil Medvegyevvel (Fotó: EPA/WILL OLIVER)

A két játékos idén az amerikai nyílt bajnokság döntőjében is összecsapott, akkor Nadal öt játszmában nyert.

Az Andre Agassi-csoport délutáni mérkőzésének első játszmájában mindössze egyetlen bréklabdát láthatott az O2 Aréna közönsége, ám mivel azt az idén US Open-döntős Medvegyev nem tudta kihasználni, rövidítés döntött. Ebben az orosz játékos 3-3 után az összes labdamenetet megnyerte, így előnybe került.

A második szett Nadal-brékkel kezdődött, és mivel a 19-szeres Grand Slam-tornagyőztes spanyol teniszező – aki soha nem tudta még megnyerni az évzáró vb-t – sokkal stabilabban szervált, mint korábban, 41 perc alatt egyenlített.

A döntő felvonás eleje hatalmas Medvegyev-fölényt hozott: az orosz szórta a nyerő ütéseket, a spanyol sokat rontott, így jutottak el a felek 5-1-ig, amikor Nadal adogatóként mérkőzéslabdát hárított. Ettől lendületbe jött, sorozatban öt játékot nyert, majd a rövidítésben is jobbnak bizonyult az orosznál, akinek ez volt a második veresége.

Nadalnak ez volt az első győzelme, és pénteken a görög Sztefanosz Cicipasz ellen kivívhatja az elődöntőbe jutást.

Eredmény, Andre Agassi-csoport, 2. forduló:
Rafael Nadal (spanyol, 1.)-Danyiil Medvegyev (orosz, 4.) 6:7 (3-7), 6:3, 7:6 (7-4)

később:
Sztefanosz Cicipasz (görög, 6.)-Alexander Zverev (német, 7.)

További tartalmak