Nadalék nyerték a Davis-kupát

A házigazda spanyol válogatott nyerte meg az idei tenisz Davis Kupát, miután a Kanada elleni, vasárnapi döntőben Roberto Bautista Agut és Rafael Nadal is győzött.

Roberto Bautista Agut ünnepel Felix Auger-Aliassime legyőzése után a Davis-kupa madridi döntőjében 2019. november 24-én (Fotó: EPA/Kiko Huesca)A vasárnapi párharc nyitányán a világranglistán 9. Bautista Agut csapott össze a 21. helyen álló Auger-Aliassime-mal, aki tíz évvel fiatalabb nála. A hazai kedvenc rövidítés után, 54 perc alatt szettelőnybe került. A másodikban kétszer is elvette riválisa adogatójátékát, így hiába veszített el egyszer a sajátját, 6:3-ra övé lett a játszma és ezzel vezetéshez jutatta a spanyolokat.

A második egyest a világelső Nadal a kanadaiak élteniszezőjével, Denis Shapovalovval vívta. Félóra után a spanyol sztár már szettelőnyben volt, a 6:3-as játszma után a másodikban nagy csatát vívtak a felek, egészen a rövidítésig mindenki hozta az adogatásait, majd a tie-breakben 8-7-nél Nadal fogadóként értékesítette meccslabdáját.

Rafael Nadal ünnepli a győzelmet a Davis-kupa döntőjében 2019. november 24-én (Fotó: EPA/Kiko Huesca)A spanyolok ezzel hatodszor (2000, 2004, 2008, 2009, 2011, 2019) hódították el a trófeát, míg Kanada története első fináléjában alulmaradt.

A sorozat 119 éves történetében tavaly még hagyományos formában rendezték meg a finálét, akkor a horvátok 3-1-re nyertek Franciaországban. Idén a nemzetközi szövetség (ITF) reformjának értelmében a selejtezőre és a 18 csapatos madridi döntőre redukálódott a DK-program.

Eredmény:
Spanyolország-Kanada 2-0
Roberto Bautista Agut - Felix Auger-Aliassime 7:6 (7-3), 6:3
Rafael Nadal - Denis Shapovalov 6:3, 7:6 (9-7)