Musorujsag
Élő Eredmények

Fucsovics: Elfogytam, a csúcsformát az Australian Openre szeretném elérni

mti
Fucsovics Márton saját bevallása szerint négy győzelmét követően csütörtökre „elfogyott kicsit” az 1,465 millió dollár (433 millió forint) összdíjazású dohai keménypályás tenisztornán, amelynek negyeddöntőjében két sima szettben (6:2, 6:0) kikapott a szerb Miomir Kecmanovictól.

Fucsovics pénteken, a közösségi oldalán kifejtette: a vereség után sok negatív kritikát kapott, ezért úgy érezte, hogy mindenképpen reagálnia kell a történtekre.

„Felkészültem Dohára, a szezonra. Jól játszottam, négy meccset nyertem. Tegnapra elfogytam kicsit. Nem fogom a rossz időre, az ellenfél szerencséjére, de nem segített, ez tény. A csúcsformát az Australian Openre szeretném elérni, fizikailag és mentálisan egyaránt. Nem szeretnék megsérülni, tegnap jó sanszom lett volna rá” – írta.

Hozzátette: dolgozik tovább, az ő lelkiismerete tiszta.

„Higgyétek el, hogy nehezebb ez, mint ahogy sokszor látszik” – fogalmazott. Elárulta: este már repülőre ül és utazik Ausztráliába, ahol hétfőn kezdődik a következő versenye.

Fucsovics Márton (Fotó: EPA/Ali Haider)

Fucsovics selejtezős volt a dohai tornán, két győzelemmel lépett fel a főtáblára. Ott előbb három szettben bravúros győzelmet aratott a nyolcadik helyen kiemelt amerikai Frances Tiafoe felett, majd két játszmában jobbnak bizonyult a szabadkártyás török Cem Ilkelnél.

További tartalmak