Musorujsag
Élő Eredmények

Májusig nem lesznek tenisztornák – sajtóhír

m4sport.hu
A BBC szerint a játékosok nyomására májusig nem rendeznek sem férfi, sem női nemzetközi tenisztornát az új típusú koronavírus-járvány miatt.

A lap úgy tudja, hogy a férfi versenyeket szervező ATP, valamint a női viadalokért felelős WTA hamarosan hivatalosan is bejelenti, hogy – a jelenlegi állás szerint – a május 3-án kezdődő madridi tornáig semmilyen viadalt nem tartanak meg.

Az ötödik Grand Slam-viadalnak is nevezett Indian Wells-i tenisztornát – amelyen Fucsovics Márton és Babos Tímea is indult volna – már elhalasztották, továbbá nem rendezik meg a budapesti Fed Kupa-döntőt sem, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) pedig világjárvánnyá nyilvánította a koronavírust.

Csütörtökön kiderült, hogy elmarad a miami férfi és női tenisztorna is. „Ugyan a vírus jelenleg a mi környezetünkben nincs jelen, szeretnénk ezt a helyzetet megőrizni” – jelentette be Carlos Giménez, Miami megye polgármestere. A 18 millió dollár (5,4 milliárd forint) összdíjazású versenyt eredetileg március 24. és április 5. között tartották volna.

A BBC beszámolója szerint az ATP és a WTA döntésének egyik oka, hogy a játékosok jelentős része nem szívesen venne részt nemzetközi tornákon a járvány közepette.

A tornák berekesztése a két hét múlva esedékes miami viadal mellett európai versenyeket érintene, Monte Carlóban és Barcelonában a férfi, Charlestonban és Stuttgartban a női tornát kellene elhalasztani vagy törölni.

További tartalmak