Musorujsag
Élő Eredmények

Napokon belül bejelenthetik, hogy elmarad a wimbledoni tenisztorna

Napokon belül bejelenthetik, hogy elmarad a wimbledoni tenisztorna

m4sport.hu/As
A Német Teniszszövetség (DTB) elnöke szerint szerdán hivatalosan bejelentik, hogy a koronavírus-járvány miatt elmarad a wimledoni nyílt teniszbajnokság.

Dirk Hordorff a német Sky Sportsnak adott interjújában beszélt arról, hogy a legnagyobb hagyományokkal rendelkező tenisztorna szervezőbizottsága (All England Lawn Tennis Club) szerdán ülésezik, minden bizonnyal azt követően jelentik be a döntést.

„Jelen voltam az ATP és a WTA ülésén, a döntés gyakorlatilag már ott megszületett, de wimbledoni szervezők csak szerdán jelentik be. Semmi kétség, hogy így lesz, hiszen elképzelhetetlen, hogy a jelenlegi utazási korlátozások mellett több százezren érkezzenek a versenyre” – nyilatkozta a német sportvezető.

Az AELTC korábbi közleménye szerint a halasztás „nem jelentene jelentős kockázatot és nehézséget”, ám azt kizárta, hogy zárt kapus mérkőzéséket rendezzenek az egyetlen füves borítású Grand Slam-versenyen.

Az As cikke megjegyzi, az olimpia elhalasztásával több mozgásterük lett a szervezőknek, de valószínűtlen, hogy már június végén, augusztus elején bevállalnák a rendezést, és mivel csak két fedett pálya van, egy őszi tornára sincs sok esély az angliai időjárát figyelembe véve.

A főtábla mérkőzései eredetileg június 29-én, az előkészületek pedig április végén kezdődnének.

További tartalmak