Musorujsag
Élő Eredmények

Csak fejben ütöget a US Open címvédője

mti
A világelsőség a célja Bianca Andreescunak, az amerikai nyílt teniszbajnokság női címvédőjének.
Bianca Andreescu a bajnoki trófeával, miután 6:3, 7:5 arányban győzött Serena Williams ellen az amerikai nyílt teniszbajnokság női egyes versenyének döntőjében 2019. szeptember 7-én (Fotó: EPA/Jason Szenes)

A világranglistán hatodik kanadai játékos tavaly márciusban nyerte meg első tornáját Indian Wellsben, majd otthonában, Torontóban a döntőben verte meg Serena Williamset, aztán New Yorkban – a fináléban ugyancsak az amerikai sztárt legyőzve – begyűjtötte első Grand Slam-serlegét. A szezonzáró októberi WTA-világbajnokságon azonban súlyos térdsérülést szenvedett, s azóta nem vívott tétmérkőzést, közben a versenysorozat márciusban leállt a koronavírus-járvány miatt.

„Egyelőre csak kondizok, itt Torontóban elég nehéz a helyzet, még a parkokat is lezárták. Senki nem tud teniszezni, de még egy padra leülni sem. Úgyhogy egyelőre csak fejben ütögetek” – mondta a 19 éves teniszező.

A kanadaiak első egyéni GS-bajnoka kihagyta januárban az Australian Opent, ami pedig a többi idei Grand Slamet illeti, Wimbledont törölték, a Roland Garrost szeptemberre halasztották, a US Openről pedig júniusban várható döntés.

„Nem tudom, mit tartogat a jövő, de továbbra is a maximumot akarom kiadni magamból. Jó lenne még az idén Grand Slamen játszani, mert nagyon szeretném látni magam a világranglista tetején” – tette hozzá Andreescu.

További tartalmak