Budapesti tenisztorna Babossal és Fucsoviccsal élőben az M4 Sporton

A labdarúgó OTP Bank Liga után a tenisz is visszatér az M4 Sportra: péntektől vasárnapig élőben közvetítjük a Budapest Kupát a Nemzeti Edzésközpontból.

Az elit csapatversenyen a hat legjobb női és férfi teniszező is pályára lép, így Babos Tímea, Fucsovics Márton és Balázs Attila mellett többek között Piros Zsombort és Stollár Fannyt is láthatja a közönség játszani, természetesen kizárólag a tévéképernyőn keresztül.

"A márciusi leállás után ébredező hazai sportélet egyik első fecskéje a tenisz, amely így az élvonalbeli labdarúgás mellett elsők között térhet vissza a képernyőre. Az M4 Sport a Budapest Kupa mellett a labdarúgó NB I első fordulójából elhalasztott Ferencváros-Debrecen bajnokit, valamint a Magyar Kupa elődöntőit is élőben közvetíti, így az elmúlt időszak ismétléseit követően péntek reggeltől a vasárnapi döntőkig kiváló szórakozást nyújt a sportszeretőknek" - mondta Székely Dávid csatornaigazgató.Varga Ákos és Vásárhelyi Tamás kommentálásával látható  Budapest Kupán a Hopman Kupához hasonlóan egy férfi és egy női versenyző alkot egy csapatot, és a két egyes mellett vegyes párosban is megmérkőznek egymással. A szettek négy játékig tartanak majd, így 3:3-as állás esetén rövidítés dönt. A 12 fős mezőnyben ott lesz a Budapesten élő, korábban Roger Federert legyőző ukrán Szerhij Sztahovszkij is.

Május 22. és 24. között 10 órától Budapest Kupa, május 23-án 15.55-től Ferencváros-Debrecen bajnoki labdarúgó-mérkőzés, 18 órától és 20.05-től Magyar Kupa-elődöntő – Mezőkövesd Zsóry FC-MOL Fehérvár FC, valamint MTK Budapest-Budapest Honvéd mérkőzés – lesz élőben az M4 Sporton és az m4sport.hu-n.

Balázs Attila az M1-nek elmondta, örült, amikor szóba került az ötlet, mert elég szürke hétköznapjaik vannak mostanában.

"Nem könnyű motiváltan edzeni így, hogy nem tudjuk, mikor folytatódnak a tornák. A Budapest Kupa előhoz egy kis versenyszituációt, és színt visz a mindennapokba. Nem tudom, ki milyen formában van, mennyire lesz majd éles a küzdelem, ez közben majd kiderül. Természetesen nem szeretnék kikapni, de sérülést nem fogok kockáztatni" - magyarázta.

A világranglistán 76. helyével a legjobb magyarnak számító Balázs közölte, a 19 éves Nagy Adriennel alkot majd csapatot, de nem készülnek külön erre a tornára. Hozzátette, partnere tehetséges junior játékos, aki főleg párosban ért már el komoly eredményeket.

A folytatásról szólva a 31 éves teniszező kifejtette, a közeljövőben megy majd Belgrádba is, ahol Janko Tipsarevic szervez egy hasonló versenyt. Reményei szerint augusztusban vagy szeptemberben indulhat újra a nemzetközi szezon.

A Budapest Kupa csoportbeosztását ITT találja.